Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Molly Burman – “everytime”

© Dora Paphides

De Londense Molly Burman liet begin maart haar debuutsingle “Fool Me with Flattery” op de wereld los. Onder het geluid van een zachte indiegitaar en met een bedrieglijk lieflijke toon, boorde ze toen het kleinerende gedrag van mannen de grond in. Zachte indiepop met een gevatte, feministische boodschap dus. Op haar tweede single bezingt Molly opnieuw de liefde, al is die deze keer gekenmerkt door twijfel en onzekerheid.

Burman legt op “everytime” haar hart bloot en balanceert ergens tussen een knagend zelfvertrouwen en lichte wanhoop wanneer ze merkt dat ze in haar relatie steeds opnieuw in de steek wordt gelaten. Hoewel ze in de eerste strofes de wanhoop nabij is, eindigt ze wel op een positieve noot waar ze haar eigenwaarde wel erkent en zichzelf mantragewijs toezingt: ‘I am ( I am, I am) someone kind / Someone who always knows my own mind and won’t care who doesn’t want me’. Op muzikaal vlak ligt de tweede single wel in dezelfde lijn van haar debuutsingle. De zachte gitaarklanken en lichte drums begeleiden haar dromerige harmonieën nagenoeg perfect.

“everytime” is een waardige opvolger van Molly’s debuutsingle waar ze ons opnieuw meeneemt in haar persoonlijke, maar heel herkenbare liefdesperikelen. Muzikaal toont ze ons nog meer van haar dromerige en zachte indiegeluid en dat kunnen we alleen maar toejuichen.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Son Mieux - "Drive"

Jaren geleden heeft de Nederlandse formatie Son Mieux een zaadje geplant waar ze in eigen land alvast de vruchten van kunnen plukken….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Saint Nomad - "Stay"

Broers Nikita, Ruslan en Yan Odnoralov hebben een nieuwe single op de wereld losgelaten. Het trio, geboren in Rusland en opgegroeid in…
AlbumsRecensies

Waltzburg - Let's All Pretend (★★★): Geen hogere wiskunde, maar de formule werkt uitstekend

Voor fans van vrolijke, melodieuze indie was het vrijdag 26 maart een feestelijke dag. De Nijmeegse formatie Waltzburg bracht namelijk hun ep…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.