Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Molly Burman – “everytime”

© Dora Paphides

De Londense Molly Burman liet begin maart haar debuutsingle “Fool Me with Flattery” op de wereld los. Onder het geluid van een zachte indiegitaar en met een bedrieglijk lieflijke toon, boorde ze toen het kleinerende gedrag van mannen de grond in. Zachte indiepop met een gevatte, feministische boodschap dus. Op haar tweede single bezingt Molly opnieuw de liefde, al is die deze keer gekenmerkt door twijfel en onzekerheid.

Burman legt op “everytime” haar hart bloot en balanceert ergens tussen een knagend zelfvertrouwen en lichte wanhoop wanneer ze merkt dat ze in haar relatie steeds opnieuw in de steek wordt gelaten. Hoewel ze in de eerste strofes de wanhoop nabij is, eindigt ze wel op een positieve noot waar ze haar eigenwaarde wel erkent en zichzelf mantragewijs toezingt: ‘I am ( I am, I am) someone kind / Someone who always knows my own mind and won’t care who doesn’t want me’. Op muzikaal vlak ligt de tweede single wel in dezelfde lijn van haar debuutsingle. De zachte gitaarklanken en lichte drums begeleiden haar dromerige harmonieën nagenoeg perfect.

“everytime” is een waardige opvolger van Molly’s debuutsingle waar ze ons opnieuw meeneemt in haar persoonlijke, maar heel herkenbare liefdesperikelen. Muzikaal toont ze ons nog meer van haar dromerige en zachte indiegeluid en dat kunnen we alleen maar toejuichen.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Motel Radio - The Garden (★★½): Braaf baken van positiviteit

De Amerikaanse indierockgroep Motel Radio is al sinds 2014 actief, maar waarschijnlijk zal de naam bij niet veel mensen een belletje doen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Two Door Cinema Club - Keep On Smiling (★★★½): De reis is beter dan de bestemming

Even beginnen met een waarheid die ons doet beseffen dat we ouder worden: Two Door Cinema Club werd vijftien jaar geleden opgericht….
InstagramLiveRecensies

Tash Sultana @ OLT Rivierenhof: High worden zonder drugs

Gisteravond nam Tash Sultana ons mee op een psychedelische rondtrip door hun universum. Het was vertrouwd, maar toch verrassend. Het genderfluïde, multi-instrumentale…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.