Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Molly Burman – “everytime”

© Dora Paphides

De Londense Molly Burman liet begin maart haar debuutsingle “Fool Me with Flattery” op de wereld los. Onder het geluid van een zachte indiegitaar en met een bedrieglijk lieflijke toon, boorde ze toen het kleinerende gedrag van mannen de grond in. Zachte indiepop met een gevatte, feministische boodschap dus. Op haar tweede single bezingt Molly opnieuw de liefde, al is die deze keer gekenmerkt door twijfel en onzekerheid.

Burman legt op “everytime” haar hart bloot en balanceert ergens tussen een knagend zelfvertrouwen en lichte wanhoop wanneer ze merkt dat ze in haar relatie steeds opnieuw in de steek wordt gelaten. Hoewel ze in de eerste strofes de wanhoop nabij is, eindigt ze wel op een positieve noot waar ze haar eigenwaarde wel erkent en zichzelf mantragewijs toezingt: ‘I am ( I am, I am) someone kind / Someone who always knows my own mind and won’t care who doesn’t want me’. Op muzikaal vlak ligt de tweede single wel in dezelfde lijn van haar debuutsingle. De zachte gitaarklanken en lichte drums begeleiden haar dromerige harmonieën nagenoeg perfect.

“everytime” is een waardige opvolger van Molly’s debuutsingle waar ze ons opnieuw meeneemt in haar persoonlijke, maar heel herkenbare liefdesperikelen. Muzikaal toont ze ons nog meer van haar dromerige en zachte indiegeluid en dat kunnen we alleen maar toejuichen.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

We Are Scientists – Huffy (★½): Te veel stijlen, te weinig chemie

Recht uit New York komt We Are Scientists af met hun nieuwe langspeler Huffy. De band die het pad der indierock al…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Matilda Cole - "Camden"

De woorden ‘rijzende ster’ worden soms al te gratuit gebruikt, maar het staat buiten kijf dat Matilda Cole aan een sneltempo aan…
AlbumsRecensies

Lizzie Loveless - You Don’t Know (★★★): Zoektocht naar een eigen geluid

De naam Lizzie Lieberson zal sommige mensen bekend in de oren klinken; samen met haar zussen Kristina en Katherine maakte ze deel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.