Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Molly Burman – “Fool Me with Flattery”

© Dora Paphides

Muzikaliteit zit indiepop nieuwkomer Molly Burman duidelijk in de genen. De 19-jarige Londense groeide op in een muzikaal gezin waar vader en moeder zelf voortdurend op het podium stonden. De muziekmicrobe sloeg ook snel over naar dochter Molly die al in haar tienerjaren haar eigen jonge levenswijsheid ging neerschrijven en opnemen. “Fool Me with Flattery” is haar echte officiële debuut en de eerste in een reeks van toekomstige nummers die ze hopelijk snel live kan gaan brengen. Het is een lekkere streep indiepop met een gevatte boodschap.

Welgeteld vijf gitaarslagen heeft Molly nodig om onze aandacht vast te houden. Wat volgt is een gezellig en aangenaam melodieus nummer dat perfect in het klassieke indiepopstraatje past. Toch laat je je beter niet verleiden door de lieflijke toon waarop Molly ons schijnbaar bekoorlijk toezingt. De tekst is namelijk een onverschrokken middelvinger naar het klassieke macho-gedrag van elke man die haar ooit op een betuttelende en neerbuigende manier heeft behandeld en toegesproken. Die lieflijk verleidelijke toon is dan ook de perfecte dekmantel voor de ongegeneerde spot waar ze het fragiele ego van mannen netjes aan diggelen slaat. Muzikaal lijkt ze zichzelf het stereotype van het naïeve, lieve meisje toe te eigenen, om het vervolgens met haar scherpe woorden de grond in te boren. Teksten als ‘Can’t you comprehend that/  someone so fragile could in fact/ create ideas harder than your abs/ Don’t belittle me boy, surprisingly my brain works quite well alone’ liegen er niet om. De frustratie is groot, maar haar muzikaliteit en scherpzinnigheid zijn duidelijk groter. 

“Fool Me with Flattery” is geen schreeuwerige middelvinger, maar een scherp en spottend antwoord op de mannen die ooit dachten dat ze haar moeiteloos konden inpalmen en intimideren. Molly daarentegen windt ons met dit straffe debuut wel moeiteloos rond haar vinger. 

Facebook / Instagram / Twitter

 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Motel Radio - The Garden (★★½): Braaf baken van positiviteit

De Amerikaanse indierockgroep Motel Radio is al sinds 2014 actief, maar waarschijnlijk zal de naam bij niet veel mensen een belletje doen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Two Door Cinema Club - Keep On Smiling (★★★½): De reis is beter dan de bestemming

Even beginnen met een waarheid die ons doet beseffen dat we ouder worden: Two Door Cinema Club werd vijftien jaar geleden opgericht….
InstagramLiveRecensies

Tash Sultana @ OLT Rivierenhof: High worden zonder drugs

Gisteravond nam Tash Sultana ons mee op een psychedelische rondtrip door hun universum. Het was vertrouwd, maar toch verrassend. Het genderfluïde, multi-instrumentale…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.