banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alfie Templeman – “One More Day” (feat. April)

Er lijkt geen stoppen meer aan Alfie Templeman. De jonge Brit – maar écht jong, 18 jaar nog maar – brengt muziek uit aan de lopende band, met als voorlopig orgelpunt zijn Happiness in Liquid Form – EP vorige zomer. Daar lijkt de tiener vooralsnog geen vrede mee te nemen aangezien er binnen afzienbare tijd alweer een nieuwe plaat aankomt. Van Forever Isn’t Long Enough kregen we als voorsmaakjes al de titeltrack, “Shady” en het feelgoodanthem “Everybody’s Gonna Love Somebody” te horen, waaruit bleek dat het zonnetje in huis nog harder straalt dan voorheen. Toen we hoorden dat Alfie alweer met een nieuwe single op de proppen kwam, begonnen we dus al koortsig te zoeken naar onze zonnebril.

Voor het splinternieuwe “One More Day” gaat Alfie voor het eerst een samenwerking aan. De gelukkige van dienst is de Britse April, een 21-jarige indiepop/r&b-zangeres. Haar invloed is meteen hoorbaar want onze zonnebril blijkt uiteindelijk niet eens nodig te zijn. Het nieuwste exemplaar van de Britse wonderboy wordt aan elkaar gebonden door donkere beats en mysterieuze synthriedeltjes, waardoor er voor een zomerse gitaar helemaal geen plek is. April zingt gewoon wat wazige backings op Alfies inspiratieloze stem. Het gaat er allemaal iets slomer aan toe waardoor Alfie nooit echt vat op ons weet te krijgen en ons met een dubbel gevoel achterlaat. “One More Day” klinkt op zich niet slecht, maar laat ons in het kader van Alfies reputatie warm noch koud.

Alfie Tempelmans nieuwe plaat Forever Isn’t Long Enough verschijnt op 7 mei via Chess Club Records.

Alfie Templeman: Facebook / Instagram / Twitter
April: Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1050 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single chloe moriondo - "Dizzy" (feat. Alfie Templeman & Thomas Headon)

Er komt de dag van vandaag gigantisch veel muziek uit. Daaronder vinden we heel veel bagger terug, maar zo nu en dan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alfie Templeman - "3D Feelings"

Tram twee is nog steeds niet in zicht voor Alfie Templeman, maar toch gaat het al enige tijd gigantisch hard voor de…
AlbumsRecensies

Alfie Templeman - Forever Isn't Long Enough (★★★★): Euforisch hoogtepunt

Het gaat de Britse indiebelofte Alfie Templeman voor de wind: sinds zijn succesvolle debuut-ep Like an Animal uit 2018 heeft hij nog…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.