Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alfie Templeman – “Everybody’s Gonna Love Somebody”

Bij het horen van de naam Alfie Templeman krijg je misschien spontaan een nostalgische flashback naar de zomer van 2020. De achttienjarige Brit had toen een paar bescheiden hitjes te pakken met singles “Happiness in Liquid Form” en “Obvious Guy” en daar gingen we graag voor op de knieën. We waren niet de enige zo blijkt, want Alfie werd in heel wat lijstjes opgenomen van artiesten die we in de gaten moeten houden, met lijstje der lijstjes, dat van BBC Sound of 2021, op kop. Het ijzer smeden als het heet is, moet de tiener gedacht hebben, aangezien hij een dik half jaar na Happiness in Liquid Form vandaag alweer zijn volgende mini-album Forever Isn’t Long Enough aankondigde. Dat gebeurde dan nog eens samen met de single “Everybody’s Gonna Love Somebody”.

We kennen het recept van Alfie Templeman nu al een tijdje, maar telkens weet de jongeman een nieuwe smaakcombinatie te maken die aanslaat. Vandaag komen we opnieuw vrolijk uit de startblokken met een leuke beat en een zomers gitaartje. De Brit zelf heeft een effectje op zijn stem staan, waardoor het allemaal nog wat frisser binnenkomt. In de refreinen klinkt het allemaal net wat grootser in zijn eenvoud. Met wat kleine extra twinkeltjes worden Alfies uitspattingen, waarin hij de titel van het nummer scandeert, in evenwicht gehouden. Doe daar nog eens een melancholisch gitaartje en een saxofoon bij en het plaatje is compleet. Wederom sterk werk van de achttienjarige Brit, waardoor dit nummer (samen met het eerder uitgebrachte “Shady” en “Forever Isn’t Long Enough”) ons nu al reikhalzend doet uitkijken naar 7 mei.

Alfie Tempelmans nieuwe plaat Forever Isn’t Long Enough verschijnt op 7 mei via Chess Club Records.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

771 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Alfie Templeman - Forever Isn't Long Enough (★★★★): Euforisch hoogtepunt

Het gaat de Britse indiebelofte Alfie Templeman voor de wind: sinds zijn succesvolle debuut-ep Like an Animal uit 2018 heeft hij nog…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Alfie Templeman: 'Ik zie het schrijven als mijn therapie tegen het overdenken'

Voor een uitstekend voorbeeld van hoe een schitterende carrièrestart eruit ziet, kan je gerust eens een oogje werpen op de achttienjarige Alfie…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alfie Templeman - "One More Day" (feat. April)

Er lijkt geen stoppen meer aan Alfie Templeman. De jonge Brit – maar écht jong, 18 jaar nog maar – brengt muziek…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.