Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alfie Templeman – “Shady”

Singer-songwriter, multi-instrumentalist en producer. Deze drie termen gebruikt de zeventienjarige Alfie Templeman om zichzelf te beschrijven. Laat je zeker niet misleiden door zijn leeftijd. Met slechts zeventien winters achter de rug wist de Brit al heel wat te bereiken. Zo werkte hij reeds samen met de indierockers van Circa Waves aan het nummer “Lemonade” en kondigde hij een heuse 2021 UK-tour aan. Sinds de eerdere première van “Forever Isn’t Long Enough” als Annie Macs Hottest Record In The World, heeft Alfie duidelijk niet stilgezeten. Met zijn nieuwste single “Shady” deelt hij wederom een puik nummer en hervat hij zijn opwaarts traject naar succes.

Volgens Templeman gaat “Shady” over trouw blijven aan jezelf en discussies met negatieve mensen vermijden. Het verleden loslaten en meer genieten van het heden. De productie liet Templeman deze keer over aan Tom Mcfarland (Jungle) en dat geeft een heerlijke combinatie. Mcfarlands invloed is al snel hoorbaar tijdens de intro van het nummer waarbij een fraaie baslijn wordt bijgestaan door een subtiele gitaarriff; herkenbaar? Niet veel later breekt het nummer tijdens het refrein volledig open als zonneschijn op een grauwe herfstdag. Nu het instrumenteel geheel compleet is, kan er al eens geswingd worden, zeker wanneer de catchy vocals van Templeman je daarbij begeleiden. De gitaar die tot nu toe teder op de achtergrond bleef, treedt meer en meer in de spotlight. Zo weten de groovy riffs de instrumentele pauzes te bekoren en sluiten ze ook mooi het nummer af. Alfie Templeman levert nogmaals een puik nummer en voedt zo verder de hype naar een album.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

40 posts

About author
Part-time pencil basher, weekend rockstar & intergalactic indie boy
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Yot Club - "Alive"

Yot Club is het lo-fi indieproject van Ryan Kaiser, een jonge muzikant uit Wisconsin. In januari 2019 verhuisde hij naar Mississippi om…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dreamer Boy - "ARE YOU LETTING GO?" (feat. BENEE)

De Amerikaan Zach Taylor, beter bekend als Dreamer Boy, is alweer terug met nieuw muzikaal werk. Begin dit jaar bracht hij zijn…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singe Mazey Haze - "Always Dancing"

Nadine Appeldoorn alias Mazey Haze is een 21-jarige Amsterdamse die nu haar derde single “Always Dancing” uitbrengt. Haar vorige singles “Headspin” en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.