Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single VR SEX – “Dog Complex”

VR SEX doet alsof het de jaren tachtig is en de meeste taboes nog gebroken moeten worden. Dat leidt tegen de verwachtingen in tot heerlijke deathrock waar de originele goths naar mogen opkijken. ‘Unparalleled mediocrity at its finest’, schrijft het trio met de nodige ironie over zichzelf. Zanger en drummer Noel Skum (artiestennaam van Andrew Clinco) richtte VR SEX twee jaar geleden op als zijproject van Drab Majesty (daar noemt hij zichzelf Deb DeMure). Hij nam dezelfde darkwave- en postpunkstijl van zijn tienvoudig bekendere hoofdband, maar maakte de klank vuiler en de thema’s donkerder en griezeliger, terwijl zijn schrijverschap minstens even catchy bleef. Zo bracht hij met Z. Oro (artiestennaam van Aaron Montaigne, een ondergrondse gigalegende) op synths en bas in 2019 een ep Horseplay uit en een bijna dansbaar debuut Human Traffic Jam.

De tweede ep Cyber Crimes komt binnen zeven dagen uit. Het verhaal dat ze daarop vertellen blijkt wederom cynisch en ontnuchterend over onze mentale toestand. Zo menen de sinistere cowboys dat de digitale speeltuin van het internet onze wereld in een panopticum vol bloedzuigers veranderd heeft. “Dog Complex” is de tweede single van wat een vierendeel wordt, en ook de lo-fi video zit vol provocerende details. Gelukkig kan de Parents Music Resource Center de Californiërs al even niet meer lastigvallen. Misschien zit er toch iets dieper in de tekst, zoals iets over het godcomplex, maar dan met een allegorie van de Britse occultist Aleister Crowley, die met The Book of the Law de religie Thelema oprichtte. In dat boek uit 1904 deed hij pseudo-Nietzscheaanse uitspraken zoals: ‘Is a God to live in a dog? No! but the highest are of us. They shall rejoice, our chosen: who sorroweth is not of us’. Welnee, dit was gewoon een afleiding, want de onverbloemde lyrics behandelen porno en verkrachting en geen filosofie. Desalniettemin zorgt “Dog Complex” weer voor een ongemakkelijke, technologisch paranormale sfeer, met aanstekelijke ritmes en bevredigende melodieën die het heel leuk maken om te luisteren!

Instagram / Facebook / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

168 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single VR SEX - "Live In a Dream"

In 2019 brachten Andrew Clinco, Aaron Montaigne en Brian Tarney – ofwel VR SEX – hun debuutplaat Human Traffic Jam uit, een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.