Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Patches – “Road to Ruin”

© Leen Hoogmartens

Iets langer dan een jaar geleden bestormde Lotte Lauwers plots de Belgische muziekindustrie met haar alter ego Patches. Ze creëerde daarmee een wereld vol donkerrode lampen en zwoele muziek, waarin ze niets aan de verbeelding overliet. Dat alles evolueerde eind vorig jaar tot een debuut-ep met de naam Hot Enough. Die liet ze de afgelopen maanden even sudderen, maar nu is de Gentse alweer terug daar met het splinternieuwe “Road to Ruin”. Een single die de zomer aankondigt, of toch de temperatuur al de hoogte injaagt, en waarin ze het heeft over de chemie tussen twee mensen die in het onwetende naar elkaar verlangen.

Al vanaf de begintonen van “Road to Euin” neemt Patches je mee naar een zwoele woestijn, waarin donkere beats en mysterieuze gitaren het voor het zeggen hebben. Lotte zelf gebruikt haar stem om de temperatuur nog wat te doen stijgen en de waas van mysterie nog wat dichter te maken. In de refreinen klaart die waas ietwat op, maar we blijven nog steeds in het ongewisse. Sfeer heeft altijd al centraal gestaan binnen de muziek van de Gentse, en daar pakt ze ook vandaag zeer goed mee uit. Ondanks dat er niet superveel gebeurt, lijkt het wel alsof de koorts naargelang de single vordert steeds hoger oploopt. Iets dat we op dit moment misschien niet als uiterst positief kunnen zien, maar als het dankzij Patches is, smelt die negatieve bijklank als sneeuw voor de zon.

“Road to Ruin” is het eerste voorsmaakje van Patches’ tweede ep, die er na de zomer aankomt.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

772 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Patches - Hot Enough (★★★★): Uitdaging en verleiding

Lotte Lauwers heeft niet stilgezeten tijdens de lockdown. Voor haar gloednieuwe project Patches werkt ze samen met producer Aram Santy en fotografe…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Patches - "Bye Bye Bye"

Het gloednieuwe Patches – alter ego van Lotte Lauwers – wist met slechts twee innemende singles al onze aandacht te trekken. In…
LiveRecensies

SUMI & Patches @ Museum M (Inuit Exit): Onbekend Belgisch talent op een prachtige locatie

Concerten komen stilletjes aan, in hun eigen vorm, terug op gang en dan is Inuit er als de kippen bij om Leuvenaars…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.