Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single La Jungle – “Le jour du cobra”

© CPU – Joost Van Hoey

Albums van La Jungle kan je herkennen aan hun witte hoes met semi-kunstzinnige tekeningen van Gideon Chase erop. Het Luikse duo deed opnieuw beroep op deze Angelino voor hun vierde album, Fall Off The Apex, dat op 21 mei verschijnt. “A Night in Pangea” verscheen vorig jaar al, maar zal blijkbaar niet op de plaat staan. Wellicht heeft corona er iets mee te maken, want afgelopen jaar kregen we een livealbum en een vloedgolf van remixen over ons heen. Met hun nieuwe album wil La Jungle de eindeloze neiging naar zelfoverstijging in onze maatschappij en economie aankaarten. Je hoeft geen groot licht in Latijn te zijn om de gewichtige albumtitel als ‘val van de top’ te vertalen, maar of het echt een icarisch conceptalbum wordt, hebben we het raden naar.

In elk geval klinkt La Jungle op eerste single “Le jour du cobra” nog altijd haar rommelige zelf. Vanaf het begin wordt er al ‘per ongeluk’ geëxperimenteerd door de technologie tot het uiterste te drijven. De noiserockers zetten hun loops en andere effecten in gang en de hypnotische sequenties creëren wederom een magnetische omgeving. De nervositeit van gitaar en drums is vrij beperkt, maar de onomatopeeën en Casio-synthesizers zijn zeker weer van de partij. De ‘ooahm’-gezangen en sommige drumslagen hebben iets tribaals in zich, al willen de Walen daar niet te ver in gaan. Hopelijk beperkt dat hen niet in hun creatieve activiteiten. Wij horen niets wat we van Jungle nog niet kenden, hopelijk neemt de plaat spontaan wel nog enkele onverwachte bochten.

Instagram / Facebook / Website

Tracklist:
1. Aluminum River
2. La Jour Du Cobra
3. Du Sang Du Singe
4. Hyperitual
5. Marimba
6. Feu L’Homme
7. Interloud
8. The End The Score

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

177 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ayra Starr, La Jungle, Joey Bada$$ en zes andere namen voor Couleur Café 2023!

Couleur Café is voor heel wat jonge en oudere festivalgangers een jaarlijkse afspraak en die ziet er met de toevoeging van negen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

La Jungle - Ephemeral Feast (★★★½): Donker schouwspel vol energie

Met het steengoede Fall Off the Apex (2021) nog fris in het geheugen, keken we met grote verwachtingen naar het nieuwe werk…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 20 beste Belgische albums van 2021

Het einde van 2021 komt in zicht en naar goede gewoonte blikken we dan terug. Het was wederom een bewogen jaar voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.