Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kaonashi – “An Evening of Moving Pictures with Scooter Corkle”

Kaonashi is een hardcore-band uit Philadelphia (US) en brengt een uiting van stevige hardcore vermengt met (scr)e(a)mo. Voeg daar nog een geflipt element aan toe en je hebt zowat de sound van deze eerder vreemde band beschreven. Met referenties naar bands zoals The Fall Of Troy, The Blood Brothers… krijg je toch stilaan een zicht op Kaonashi. Met een stevige frontman, Peter Rono, verwacht je niet direct het stemgeluid, maar het is wel een ensemble dat werkt.

Het nummer begint (letterlijk) als een tikkende tijdbom, maar schakelt daarna over naar de typische high-pitched stem. Het refrein geeft dan wat meer ruimte en doet ook ritmischer aan. Daarna wordt de strofe nog hoekiger en meer berekend.  In een verdere strofe schakelt de stem over naar een zwaardere versie en dan klinkt de muziek plots heel anders. Tegen het einde is zowel de clip als de muziek zowel bijna pijnlijk om te zien als om te horen. De stem gaat zo de hoogte in en laat pijnlijk aanvoelen waar deze band naar toe wil.

Dit is geen makkelijke muziek om te beluisteren, maar het is wel muziek die je vastpakt. Het is tegelijk de variatie maar ook de verschillende soorten gevoelens die Kaonashi oproept, die alles zo interessant maken. De nieuwe plaat, Dear Lemon House, You Ruined Me: Senior Year, komt uit op 21 mei via Equal Vision Records.

Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles Origami Angel - "Neutrogena Spektor" en "Greenbelt Station"

Origami Angel is een emoband uit Washington D.C. Het duo bestaat uit Ryland Heagy, die de zang en gitaarpartijen voor zich neemt,…
AlbumsRecensies

Citizen - Life In Your Glass World (★★★★): Van binnenuit naar buiten kijken

Citizen is altijd al moeilijk te definiëren geweest. Het drietal uit Ohio maakt al langer dan tien jaar alternatieve muziek voor een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Citizen - "I Want To Kill You"

In 2013 drukten de mannen van Citizen hun stempel op alternatieve rock met hun eerste album “Youth“. Met nummers als “Sleep” en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.