Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dinosaur Jr. – “Take It Back”

© Cara Totman

Toen de dieren nog spraken, maakte Dinosaur Jr. reeds muziek en dat is dus heel lang. Lou Barlow, J Mascis en Murph dragen al sinds 1984 hun steentje bij aan de wondere wereld van de gitaarrock. Grunge, indie, …; als het beestje maar een naam heeft. Wat wel zeker is, is dat Dinosaur Jr. altijd garant heeft gestaan voor kwaliteit. Op deze plaat is gekozen om Kurt Vile als medeproducer aan te duiden en de vorige twee singles “Garden” en “I Ran Away” lieten deze invloed toch doorschemeren.

Ook op deze nieuwe single is het niet allemaal distortion wat je te horen krijgt. Er is gekozen voor een rustigere aanpak met meer ruimte en meer gelaagdheid. Er klinkt de hele tijd een dromerige synthesizer door het nummer, wat het meteen een luchtige toets geeft. De zang draagt het nummer een beetje slaperig weg maar de stevige gitaar, die toch altijd het kenmerk was, houdt het nummer spannend. In combinatie met de fantastische ritmesectie krijg je dat aspect dat Dinosaur Jr. nooit zal laten verdwijnen: goede en stevigere gitaarmuziek. En als extraatje krijg je er bij dat dit nummer loeihard afgespeeld moet worden.

De nieuwe, rustigere aanpak is toch verder doorgezet, maar er is meer plaats voor gelaagdheid. Wat de fans hier van gaan vinden, zal ieder voor zich moeten uitmaken. Wij kijken alleszins hard uit naar de nieuwe plaat Sweep It Into Space die ze op 23 april voorstellen.

Facebook / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single JAWNY – “Take It Back”

Uit Utah komt JAWNY vandaag met zijn heerlijke nieuwe single “Take It Back”. Het project van Jacob Lee-Nicholas kreeg een boost toen…
AlbumsRecensies

Koala Disco – Koalala Discoco (★★★): Een mengelmoes van alles

Koala Disco blijft niet bij de pakken zitten en brengt al snel na de eerste twee singles “Dirt and Water” en “Tiny…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Modest Mouse - "We Are Between"

Voordat Mac DeMarco met zijn gitaar en gespleten tanden een nieuw tijdperk van indierock inluidde, was er Modest Mouse. Albums als The…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.