Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dinosaur Jr. – “Take It Back”

© Cara Totman

Toen de dieren nog spraken, maakte Dinosaur Jr. reeds muziek en dat is dus heel lang. Lou Barlow, J Mascis en Murph dragen al sinds 1984 hun steentje bij aan de wondere wereld van de gitaarrock. Grunge, indie, …; als het beestje maar een naam heeft. Wat wel zeker is, is dat Dinosaur Jr. altijd garant heeft gestaan voor kwaliteit. Op deze plaat is gekozen om Kurt Vile als medeproducer aan te duiden en de vorige twee singles “Garden” en “I Ran Away” lieten deze invloed toch doorschemeren.

Ook op deze nieuwe single is het niet allemaal distortion wat je te horen krijgt. Er is gekozen voor een rustigere aanpak met meer ruimte en meer gelaagdheid. Er klinkt de hele tijd een dromerige synthesizer door het nummer, wat het meteen een luchtige toets geeft. De zang draagt het nummer een beetje slaperig weg maar de stevige gitaar, die toch altijd het kenmerk was, houdt het nummer spannend. In combinatie met de fantastische ritmesectie krijg je dat aspect dat Dinosaur Jr. nooit zal laten verdwijnen: goede en stevigere gitaarmuziek. En als extraatje krijg je er bij dat dit nummer loeihard afgespeeld moet worden.

De nieuwe, rustigere aanpak is toch verder doorgezet, maar er is meer plaats voor gelaagdheid. Wat de fans hier van gaan vinden, zal ieder voor zich moeten uitmaken. Wij kijken alleszins hard uit naar de nieuwe plaat Sweep It Into Space die ze op 23 april voorstellen.

Facebook / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Tomberlin @ Les Nuits Botanique (Rotonde): Breekbare intimiteit

Vrijdag brengt Sarah Beth Tomberlin haar tweede album i don’t know who needs to hear this… uit. De Amerikaanse twintiger blijft sinds…
AlbumsRecensies

Simon Keats - Falling Star (★★★½): Kruipt onder je huid

Het gemak waarmee Simon Keats op zijn nieuwe album Falling Star het ene na het andere prettig in het gehoor liggende refrein…
LiveRecensies

easy life @ Trix (Club): Eenvoudig escapisme op een zorgeloze zondagavond

Op 28 mei 2021 bracht easy life zijn debuutalbum life’s a beach uit met daarop singles als “ocean view”, “daydreams” en “nightmares”….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.