Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dinosaur Jr. – “Garden”

© Cara Totman

Dinosaur Jr. behoeft weinig introductie voor de modale gitaarliefhebber, want sinds 1984 laten deze heren ons met de regelmaat van de klok heerlijke, met gitaar doorspekte nummers horen. Met een mix van stevige rock, grunge en gierende solo’s stellen ze zelden teleur. Vorige maand mochten we reeds kennis maken met “I Ran Away“, de eerste single van het komende album. Een echte verrassing was het niet, maar toch klonk het net iets properder dan we gewend zijn. Het was wat meer akoestisch, zonder enig verlies van hun eigenheid.

Vandaag wordt de single “Garden” gelost en die volgt de reeds ingeslagen weg van de eerste single. Deze keer is het niet J. Mascis die de vocalen voor zich neemt, maar wel bassist Lou Barlow. Het begint zeer rustig met wat gitaargepluk en de nodige ritmesectie. De stem is een passende factor en bij het refrein wordt nog meer van deze stem gevraagd en dat pakt goed uit. Dit herhaalt zich tot de gitaarsolo toch weer om de hoek komt kijken en deze klinkt lekker vuil zoals vroeger.

De aanwezigheid van Kurt Vile als producer heeft zeker een impact op de nieuwe plaat Sweep It Into Space. Hij laat een frisse wind waaien door de doorwinterde klanken van Dinosaur Jr. Voor de fans zal dit allicht wennen zijn, maar toch zal op 23 april menig muziekliefhebber blij zijn dat deze plaat wordt uitgebracht. Het is Dinosaur Jr. als vanouds, maar we kunnen niet ontkennen dat er toch een andere sound heerst.

FacebookWebsite

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Wanthanee - Wanthanee (★★★½): Zoete melodieën om bij weg te dromen

In 2016 lanceerde De Nieuwe Lichting van Studio Brussel de succescarrière van het reeds gekende Equal Idiots, maar ook Wanthanee Wadngam behoorde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Marissa Paternoster - "White Dove"

Marissa Paternoster is de frontvrouw van de rockband Screaming Females, heeft een soloproject onder de naam Noun en is daarnaast nog kunstenares….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Land of Talk - "Moment Feed"

Land of Talk is een Canadees project rond songschrijver Elizabeth Powell dat in 2006 het levenslicht zag. Het laatste album Indistinct Conversations…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.