Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dinosaur Jr. – “I Ran Away”

© Cara Totman

Dinosaur Jr. moeten we niet meer voorstellen en iedereen die ze ooit live heeft gezien zal deze band nooit meer vergeten. Live is het enorm luid, maar het is allesbehalve pokkeherrie. Dinosaur Jr. schotelt ons sinds 1984 een mix van indie, grunge en rock voor en zelden maken ze een slecht nummer. We keken dan ook halsreikend uit naar deze nieuwe single van de doorwinterde band, zeker nu Kurt Vile er ook nog eens voor iets tussen zit. Hij zit namelijk met J. Mascis achter de knoppen en mag hier en daar ook op de nieuwe plaat worden verwacht.

“I Ran Away” klinkt in het begin iets meer folky dan we gewend zijn, maar het achterliggende gedachtegoed blijft hetzelfde. Een rustige, akoestische opening gaat verderop gepaard met de breekbare en typische stem van J. Mascis. Op de achtergrond dartelt de bas van Lou Barlow mee met de drums. Zo nu en dan probeert de gitaar een ontsnappingspoging, maar die wordt door de rest ruim twee minuten in de kiem gesmoord. Vanaf dan klinkt het weer alsof Dinosaur Jr. nooit is weg geweest.

Laten we hopen dat deze band nooit weg gaat, want de oerkracht die deze band op plaat bezit, is live nog veel sterker. Er zijn weinig bands die zo lang een verrijking kunnen blijven voor het gitaar-georiënteerde muzieklandschap. Voor Dinosaur Jr. lijkt dat echter een makkelijke opgave. Op 23 april stellen ze de nieuwe plaat Sweep It Into Space voor en die zal je ongetwijfeld terugvinden in ons eindejaarslijstje.

Facebook/ Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Klangstof - "Disguiser"

Klangstof, de Noors/Nederlandse indierockband rond singer-songwriter Koen van de Wardt is stevig op dreef, zo waren ze de eerste Nederlandse band ooit…
InstagramLiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2022 (Weekend 1): Emotionele rollercoaster

Zoals bij ieder festival deze zomer was het ook bij Primavera Sound twee jaar geleden dat ze nog eens van jetje konden…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Red Hot Chili Peppers - "Nerve Flip"

Begin april bracht Red Hot Chili Peppers na zes jaar nog eens een nieuwe plaat uit. Unlimited Love werd met redelijk wat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.