Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single nylenda – “Mandala”

©Elisabeth Ferking

Het Noorse trio nylenda maakt al sinds 2016 psychedelische electropop, maar blijft voorlopig vrij zuinig op het vlak van nieuwe releases. Ondanks veelbelovend materiaal stond de teller tot enkele dagen geleden slechts op vier singles, maar ze behielden hun relevantie wel door regelmatig live te imponeren. Des te groter was de vreugde vorige maand toen de norse Noren dan toch aankondigden een debuutalbum uit te brengen ergens in 2021. “Mandala” is daar alvast de eerste single van.

Net zoals echte mandala’s volgens de traditie inspiratie en innerlijke verrijking bieden, krijg je dat gevoel ook na het beluisteren van de versie van nylenda. De song lijkt je mee te nemen op een spirituele reis gevuld met golvende synths en echoënde stemmen die je de wijsheid van de goden influisteren. Een beetje zoals de Britten van PVA dat doen, maar dan minder intens. Nu, verwacht geen openbaring na afloop van het nummer, want zó goed is het ook weer niet. De opbouw is interessant en spannend genoeg om gedurende de vijf minuten speelduur te blijven boeien, maar mist hier en daar toch wat slagkracht. De single durft in feite op geen enkel moment echt te ontploffen of zichzelf te exploreren, waardoor hij nogal krampachtig aan de oppervlakte blijft drijven.

Zeggen dat je met een wrang gevoel achterblijft zou verkeerd zijn, want het is nog steeds een aangename song door de bijna betoverende synths waar het nummer vol mee zit. Laten we enkel hopen dat ze op dat album toch wat extra karakter creëren.

FacebookInstagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

40 posts

About author
Ik heb een ongezonde obsessie voor post-punk.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle PVA - "Divine Intervention"

Zouden er producers zijn die tegenwoordig even consequent muziek uitbrengen als Dan Carey? We betwijfelen het. Met zijn Speedy Wunderground brengt hij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.