Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Trash Boat – “Silence Is Golden”

Wat Trash Boat precies heeft bezield om een kakofonisch misbaksel als “He’s So Good” de wereld in te sturen, is nog steeds een onbeantwoorde vraag. De band klinkt al jaren zeer direct, met herkenbare liedjesteksten en daarbij passende instrumentatie, en heeft van balanceren tussen mokerslagen en ingetogen eerlijkheid zijn handelsmerk gemaakt. “He’s So Good” blijkt jammer genoeg geen eenmalige slipper, want ook nu probeert Trash Boat ons te verblinden met een meerwaardeloos ‘What the fuck’-gehalte.

De intro doet eerst een brutale song vermoeden, die wat de Rage Against The Machine-kant op lijkt te gaan. Al snel schakelt Trash Boat over op een uitnodigende dreiging, die door strofe noch refrein wordt beantwoord. Traag, tegentijds gebruik van de hihat leidt zelden tot een interessant muzikaal verloop, maar de Britten besluiten alsnog blind in die val te lopen. De tekst in acht genomen werd “Silence As Golden” wellicht als een soort van protestsong ingeblikt. De makke instrumentatie en ditto zanglijnen maken dat deze single echter nooit aankomt. Ook een breakdown die werd geschreven vanuit het principe ‘laat ons eens luid en stoer klinken’ kan daar bijzonder weinig aan veranderen.

Trash Boats nieuwe plaat gaat wellicht Don’t You Feel Amazing? heten. Een releasedatum is er voorlopig nog niet, al betwijfelen we nu al of we die in onze agenda zullen moeten aanstippen.

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

Related posts
AlbumsRecensies

Trash Boat - Don't You Feel Amazing? (★): De verkeerde andere boeg

Wie Trash Boat zegt, zegt poppunk met hardcore-uithalen en beaamt ongetwijfeld dat de heren daar behoorlijk goed in zijn. Het vijftal uit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Trash Boat - "Bad Entertainment" (feat. Milkie Way)

Trash Boat blijkt al sinds het begin van het jaar te zijn vergeten van welk hout pijlen te maken, want de band…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Trash Boat - "He's So Good"

Trash Boat moet voor deze beer zowat het beste zijn wat de hedendaagse poppunkwereld heeft voortgebracht. De Britten laten zich kenmerken door…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.