Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MARINA – “Purge The Poison”

Dat Marina and the Diamonds nu simpelweg als MARINA door het leven gaat, is geen nieuws meer. Toch brengen we het graag nog eens in herinnering omdat het alweer een hele tijd geleden is dat de Welshe zangeres nog muziek uitbracht. Haar laatste album Love + Fear dateert van 2019 en ook haar laatste single “Man’s World” is al meer dan een half jaar oud. Daarin hoorden we MARINA hoopvol prediken over een wereld zonder toxische mannelijkheid en die zuivering zet ze nu op haar nieuwste nummer “Purge The Poison” voort.

Fans van MARINA – en die vind je bij de vleet – weten intussen al waar ze zich aan kunnen verwachten. Een melodramatische stem die geregeld de hoogte in schiet en nogal corny teksten brengt; op “Purge The Poison” is het niet anders. In een telefoongesprek met Moeder Aarde brengt MARINA ons op de hoogte van een wereldproblematiek waar racisme, misogynie en het kapitalisme duidelijke oorzaken van zijn. De kracht van MARINA ligt erin dat ze zo’n zware thema’s enorm behapbaar brengt. Het feit dat “Purge The Poison” bovendien klinkt als een stuwende rockopera, zorgt er al helemaal voor dat we aan het dansen slaan.

Na “Man’s World” is “Purge The Poison” de tweede single van MARINA’s opkomende vijfde album. ANCIENT DREAMS IN A MODERN LAND verschijnt op 11 juni.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer leuke muziek op onze Spotify.

230 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Phebe Starr - "Air"

De Australische electropopzangeres Phebe Starr is in eigen land al op ooghoogte met o.a. Kimbra, Marina en Lykke Li, maar in België…
AlbumsFeatured albumsRecensies

MARINA - Ancient Dreams In A Modern Land (★★½): Twee delen, geen geheel

MARINA was altijd al een ‘net niet’ artiest. Met vier succesvolle albums behaalde ze telkens de hitlijsten, maar slechts één keer de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MARINA – "Ancient Dreams In A Modern Land"

De Welshe MARINA – vroeger bekend om haar Diamonds; intussen volstaat haar voornaam – is volop in de weer. Op 11 juni…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.