Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LAUREL – “You’re the One”

Onze Britse vriendin LAUREL heeft de afgelopen jaren een heuse metamorfose ondergaan, op muzikaal vlak wel te verstaan. Met haar debuutplaat DOGVIOLET koos ze resoluut voor donkere gitaarliedjes met als hoofddoel de gebroken hartjes bezingen. Nu ligt dat echter helemaal anders. Eind vorig jaar keerde de zangeres terug met PETROL BLOOM, een ep waarop de gitaren werden ingeruild voor dromerige elektronica. Dat ging haar dan ook perfect af, waardoor we meteen reikhalzend uitkeken naar meer. Gelukkig beloofde LAUREL ons ook meer, aangezien de vorige ep het eerste deel van drie werd. Nu lijkt er al een vervolg aan gebreid te worden, met “You’re the One” als eerste voorsmaakje.

Het donkere kantje van LAUREL waarmee we ze op haar debuutplaat leerden kennen, lijkt dan toch niet hélemaal verleden tijd. Op “You’re the One” laat de Britse haar oude en haar nieuwe sound door elkaar lopen, al zijn het nog steeds de vele synths die de hoofdrol spelen. Het nummer komt mysterieus en dromerig op gang, maar bloeit al snel open tot een iets vrolijker synthpopnummer. In de refreinen ontpopt LAUREL zich tot een popsterretje door haar stem mooi uit te spelen. De nieuwe single van de Britse zit goed in elkaar en blijft daarbovenop nog eens lekker hangen. De ‘comeback’ – als we dat al zo kunnen noemen – komt redelijk snel na haar laatste wapenfeit, maar met een nummer als “You’re the One” kunnen we daar niet over klagen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2111 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LAUREL - "Change"

Zonder respectloos te willen overkomen, moet gezegd worden dat de Britse LAUREL een redelijk vreemd parcours aan het rijden is. De jonge…
InstagramLiveRecensies

MØ @ Botanique (Orangerie): Plankgas door een popuniversum

De Deense popfee MØ scoorde al enkele wereldhits, maar toch lijkt de interesse rond haar muziek wat afgezwakt. Terwijl ze tijdens haar…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Flume - Palaces (★★): Een verplicht nummertje met positieve randjes

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: we moeten fans van Flume teleurstellen want nee, hij lost de torenhoge…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.