Nieuwe singles

Nieuwe single Lucy Dacus – “Hot & Heavy”

Groot maar vooral goed nieuws vanuit kamp Dacus. Nadat Lucy Dacus vorige maand de stilte doorbrak met het ingetogen “Thumbs” krijgen we vandaag nog meer muziek van de Amerikaanse. Deze zomer verschijnt haar derde plaat, getiteld Home Video. Alsof dat nog niet genoeg is krijgen we er gratis en voor niets ook “Hot & Heavy” bij; een nummer dat ongetwijfeld kan uitgroeien tot een van de favorieten van het album.

Muzikaal lijken “Thumbs” en “Hot & Heavy” bijna elkaars tegengestelde. Waar die eerste vooral uitblonk in intimiteit en kleinschaligheid, mag het op deze nieuwe single allemaal een stuk grootser. Al gauw vervoegt een gitaar zich bij de zang en vanaf daar gaat het geheel in een stijgende lijn naar het einde. Ook het tempo wordt een stuk opgevoerd waardoor “Hot & Heavy” een heerlijk dansbaar ritme krijgt met af en toe een adempauze. Het nummer gaat over het ontgroeien van eerdere versies van jezelf en afscheid nemen van dingen waarvan je eigenlijk geen afscheid wilt nemen. ‘The most that I could give to you is nothing at all / The best that I could offer was to miss your call’, klinkt het bitterzoet en ontzettend catchy tegelijkertijd. Met alweer een bijzonder fijne song weet Lucy Dacus de verwachtingen voor haar Home Video alvast de hoogte in te gooien.

Op 25 juni verschijnt Home Video, het inmiddels derde album van Lucy Dacus.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lucy Dacus - "Thumbs"

Na een muzikale uitstap met boygenius in 2018 en een verzameling liedjes in 2019, getiteld 2019, waarop ze telkens een andere feestdag…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Julien Baker - "Favor" (feat. Phoebe Bridgers en Lucy Dacus)

Later deze maand verschijnt Little Oblivions, het inmiddels derde album van Julien Baker. Met “Hardline” en “Faith Healer” kregen we al een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lucy Dacus - "Forever Half Mast"

Lucy Dacus bezit een van de mooiste stemmen van Amerika en vorige week bedwelmde de dame ons daar nog mee in De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.