banner

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles Crumb – “BNR” & “Balloon”

© Third Pupil

In 2019 verscheen Crumb voor het eerst op onze radar met debuutalbum Jinx. Een fijn plaatje waarop de band, die tegenwoordig vanuit Brooklyn opereert, heel wat potentieel wist tentoon te spreiden. Een opvolger is er voorlopig nog niet aangekondigd, maar waar we enkele weken geleden met “Trophy” voor het eerst in jaren tijd een nieuwe song kregen, wordt die nu opgevolgd met twee nieuwe singles “BNR” & “Balloon”. Een album zit er dus waarschijnlijk wel aan te komen, maar met dit duo zijn we ook even zoet.

“BNR” pakt het iets dromeriger aan en legt de nadruk vooral op de rust. Het zweeft heel gezellig weg met de frêle vocals van frontvrouw Lila Ramani die je helemaal meeneemt op het reisje. Na een goeie twee minuten wordt het nummer iets rijker en horen we een diversere sound, wat het allemaal nog wat toffer en funkyer maakt. Bij “Balloon” zit er een strakkere drive in die wat psychedelischer naar voor komt, vooral door de pulserende drum op de achtergrond. Als het instrumentaal iets strakker uitbarst naar het midden toe, krijgen we toch een lichte voorkeur voor deze single. Maar beide songs zijn sterk en tonen dat we het laatste van Crumb nog niet gehoord hebben.

Website / Facebook / Instagram / Twitter

3223 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #16

Iedere week worden we om de oren geslagen met nieuwe albums. Omdat het moeilijk is om elke plaat zijn eigen review te…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Crumb - "Fall Down"

De Amerikaanse Lila Ramani besloot een drietal jaar geleden om haar nummers samen met enkele van haar vrienden te spelen. Waar Crumb…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Crumb - "Ghostride"

Drie jaar geleden besloot de uit Brooklyn komende Lila Ramani om haar songs te beginnen spelen met twee van haar vrienden. Dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.