Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Japanese Breakfast – “Posing in Bondage”

Begin vorige maand liet boegbeeld Michelle Zauner een eerste nieuwe single op de wereld los ter aankondiging van het langverwachte derde album Jubilee, dat op 4 juni verschijnt. “Be Sweet” bracht ons toen opvallend zoete nostalgie en een optimistische liefdesverklaring, die toch ver verwijderd was van de trieste melancholie op de laatste plaat Soft Sounds from Another Planet. Zauner leek daarmee een duidelijke nieuwe richting te hebben gekozen voor de opvolger. De tweede nieuwe single “Posing in Bondage” doet ons daar dan toch weer aan twijfelen, want Zauner lijkt hier verrassend genoeg terug te grijpen naar het droomlandschap van weleer.

Er kan bijna geen groter contrast zijn tussen de catchy begintonen van “Be Sweet” en de hypnotiserende melancholie waar “Posing in Bondage” mee opent. De dromerige synths in het begin werden in een zware reverbsaus gedraaid die ons meteen teleporteert naar de buitenaardse atmosfeer waar Zauner in 2017 succes mee boekte. De hypnotiserende sound trekt zich langzaam meer open naar een zacht refrein, waar een sterk bewerkte elektrische gitaar en bijkomende synths vooral de voorgrond nemen. Wanneer ze er na het refrein nog een koor van gelaagde harmonieën aan toevoegt, is het droomlandschap eigenlijk compleet. Daar stoppen de verrassingen echter niet. Zauner weet hoe ze de aandacht moet vasthouden en voegt nog scherpere, twinkelende synths toe, en ook het zachte refrein wordt prachtig bijgestaan door een krachtige drumslag die het nummer volledig afrondt. Het is een gelaagde mix van verrassende elementen die zich als een indrukwekkende sterrenhemel ontvouwen.

“Posing in Bondage” is een gelaagde, hypnotiserende single die ons terugbrengt naar de betoverende indieklanken van Soft Sounds from Another Planet. Na het beluisteren van de twee nieuwe singles vragen we ons dan af of het nu dat zonnige optimisme van “Be Sweet”, of toch deze dromerige melancholie zal zijn die de grote hoofdrol zal spelen op die derde plaat.

Facebook / Twitter / Bandcamp

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Japanese Breakfast - Jubilee (★★★★): Ontbijt om duimen en vingers bij af te likken

2021 lijkt het jaar van de grote doorbraak te worden voor Japanese Breakfast, het project van de Amerikaanse met Koreaanse roots Michelle…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Japanese Breakfast - "Be Sweet"

  De Amerikaans-Koreaanse Michelle Zauner bereikte een eerste muzikaal succes met emoband Little Big League. Na de tragische dood van haar moeder…
LiveRecensies

Japanese Breakfast @ Nest (Democrazy): Pittige indie-pop

Vorig jaar brak Japanese Breakfast door met een debuutplaat die een half uur aan knusse indie-pop bundelde. Dit jaar zorgde ze voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.