Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Japanese Breakfast – “Be Sweet”

 

De Amerikaans-Koreaanse Michelle Zauner bereikte een eerste muzikaal succes met emoband Little Big League. Na de tragische dood van haar moeder enkele jaren later, sloeg ze haar eigen weg in onder de alias Japanese Breakfast. Haar eerste langspeler Psychopomp werd een muzikale confrontatie met het tragische verlies van haar moeder en met de dromerige opvolger Soft Sounds from Another Planet bracht Zauner een meer gepolijst en subtieler geluid, waar ze haar verdriet opnieuw een plaats gaf. Met de nieuwe single “Be Sweet” kondigt Zauner alweer haar derde langspeler Jubilee aan, die op 4 juni verschijnt. “Be Sweet” is ook meteen de aankondiging van een nieuwe, meer zoete sound, waar geluk en hoop duidelijk centraal staan.

Zauners dromerige stemgeluid herkennen we uit duizenden, maar wordt op de nieuwe single eigenlijk voor het eerst bijgestaan door erg optimistische catchy gitaarakkoorden en een krachtige drumslag, die ergens tussen The 1975 en Paramore’s After Laughter plaat zweven. Zauner maakt er niet veel woorden aan vuil en bouwt snel op naar een bombastisch en zonnig refrein, met een zoete eighties feel.

Op “Be Sweet” breekt Zauner weg van haar meer subtiele indiepop en laat ze haar innerlijke geluk en hoop de vrije loop. De trieste toon van weleer maakt plaats voor zoete koek, die ook centraal zal staan op het nieuwe album dat uitkomt op 4 juni. Bekijk hieronder zeker ook eens de ludieke videoclip die Zauner zelf regisseerde.

Facebook / Twitter / Bandcamp

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The 1975 - "Happiness"

Anno 2020 zijn er maar weinig mensen meer die nog niet van The 1975 hebben gehoord. De Britse band bracht inmiddels al…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The 1975 - "Part of the Band"

De volledige coronapandemie lang leek het wel alsof The 1975 van de planeet was verdwenen. Gelukkig bleken Matty Healy en zijn band…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2021

2021 was wederom niet het makkelijkste jaar uit ons bestaan, maar de constante bleef gelukkig wel dat er ook in coronatijden heel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.