Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Japanese Breakfast – “Be Sweet”

 

De Amerikaans-Koreaanse Michelle Zauner bereikte een eerste muzikaal succes met emoband Little Big League. Na de tragische dood van haar moeder enkele jaren later, sloeg ze haar eigen weg in onder de alias Japanese Breakfast. Haar eerste langspeler Psychopomp werd een muzikale confrontatie met het tragische verlies van haar moeder en met de dromerige opvolger Soft Sounds from Another Planet bracht Zauner een meer gepolijst en subtieler geluid, waar ze haar verdriet opnieuw een plaats gaf. Met de nieuwe single “Be Sweet” kondigt Zauner alweer haar derde langspeler Jubilee aan, die op 4 juni verschijnt. “Be Sweet” is ook meteen de aankondiging van een nieuwe, meer zoete sound, waar geluk en hoop duidelijk centraal staan.

Zauners dromerige stemgeluid herkennen we uit duizenden, maar wordt op de nieuwe single eigenlijk voor het eerst bijgestaan door erg optimistische catchy gitaarakkoorden en een krachtige drumslag, die ergens tussen The 1975 en Paramore’s After Laughter plaat zweven. Zauner maakt er niet veel woorden aan vuil en bouwt snel op naar een bombastisch en zonnig refrein, met een zoete eighties feel.

Op “Be Sweet” breekt Zauner weg van haar meer subtiele indiepop en laat ze haar innerlijke geluk en hoop de vrije loop. De trieste toon van weleer maakt plaats voor zoete koek, die ook centraal zal staan op het nieuwe album dat uitkomt op 4 juni. Bekijk hieronder zeker ook eens de ludieke videoclip die Zauner zelf regisseerde.

Facebook / Twitter / Bandcamp

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

beabadoobee - Our Extended Play (★★★½): Een eclectisch toetje

Vorig jaar nog lanceerde beabadoobee, een jonge Londense met een hart voor terugblikken, haar debuutalbum Fake It Flowers. Dat gebeurde met een…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Japanese Breakfast - Jubilee (★★★★): Ontbijt om duimen en vingers bij af te likken

2021 lijkt het jaar van de grote doorbraak te worden voor Japanese Breakfast, het project van de Amerikaanse met Koreaanse roots Michelle…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Japanese Breakfast - "Posing in Bondage"

Begin vorige maand liet boegbeeld Michelle Zauner een eerste nieuwe single op de wereld los ter aankondiging van het langverwachte derde album…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.