Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Early Mornings – “Blank Sky”

© Through the Eyes of Ruby

Manchester is al decennialang een voedingsbodem voor geweldige muziek. Legendarische bands als Oasis en The Stone Roses zijn vandaag niet meer weg te denken uit de muziekgeschiedenis, maar de stad huisvest ook een groot aantal leuke, maar iets minder bekendere bands. The Early Mornings is er zo een. Strakke gitaren en een charismatische frontzangeres zorgen voor een leuke postpunksound, maar de twee singles die ze vorig jaar losten konden nog niet doorbreken bij het grote publiek. Erg overtuigend waren ze ook niet, vooral door de nogal ongecontroleerde chaos. “Blank Sky” is wél een stap in de goede richting.

De gitaren op deze single klinken alvast iets minder scherp dan op die eerste twee, dus krijgen de trommelvliezen al iets meer rust. Sterker nog, ze klinken lekker vettig en roepen spontaan de geur van versgetapt bier en het gevoel van een plakkerige cafévloer op. Meer dan dat is het ook niet: een slacker rocknummer dat gemaakt is om in een zwetende Engelse pub brullende stemmen bij te staan. Het is om heimwee van te krijgen. Jammer genoeg klinkt het niet echt origineel of verfrissend. “Blank Sky” is een goed nummer, maar heeft niet genoeg uitstraling om potten te gaan breken en zal waarschijnlijk verloren gaan in het steeds groter wordende aanbod aan postpunkbands.

Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

TV People - Nothing More (★★★½): Donderslag bij donkere hemel

Nauwlettend hielden we de voorbije maanden het parcours van TV People in de gaten, een gloednieuwe band uit Dublin. Niet dat er…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Bikini Body - "Daily Mail"

‘Post-gutter-skunk-funk’, zo omschrijft Bikini Body zichzelf. Maar eigenlijk past deze band perfect binnen de enorme golf aan Britse postpunk die de laatste…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Dry Cleaning - "Bug Eggs" & "Tony Speaks!"

Dry Cleaning is dit jaar, dankzij hun gewaagd en geweldig debuutalbum, een van de meest opvallende doorbraakbands in de postpunk. Ze verrasten menig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.