Muzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (29 maart – 4 april)

© CPU – Sven Michiels

Doorheen de week verschijnt er heel wat muzieknieuws. Zoveel zelfs dat je door de bomen het bos vaak niet meer kan zien. Om je daar toch een handje bij te helpen, hebben we het belangrijkste nieuws van de afgelopen week op een rijtje gezet. Zo lag Lil Nas X in de clinch met Nike over zijn nieuwe schoenen, hintte Elton John naar een samenwerking met Metallica, kregen we de eerste naam voor Rock Werchter en zit Radiohead plots op TikTok. Zo ben je weer bij met de laatste weetjes over je favoriete bands.

Audiovisueel materiaal

Pearl Jam streamt Live in Hyde Park-show

De Europese tour van Pearl Jam werd de afgelopen week nog maar eens uitgesteld. De band van Eddie Vedder en co mag dan wel voor de derde keer in evenveel jaar bevestigd zijn als headliner voor zowel Rock Werchter als Pinkpop, de Amerikanen willen hun fans toch nog iets geven om naar uit te kijken. Tot en met dinsdagochtend zal de wereldband hun show in Hyde Park integraal streamen op hun YouTube-kanaal, om iedereen te bedanken voor hun geduld in deze moeilijke tijden. De show is helemaal gratis te bekijken, dus waar wacht je nog op?

Tame Impala speelt InnerSpeaker integraal ter gelegenheid van tiende verjaardag

Vorige week plaatste Kevin Parker al een behind the scenes-documentaire online over hoe hij tien jaar geleden InnerSpeaker in elkaar stak. De Australiër wil het jubileum van dat album toch nog wat meer eer aandoen en komt daarom met een speciale livestream. Op 21 april zal Tame Impala de debuutplaat integraal spelen vanuit Wave House. Tickets kosten tien euro en zijn vanaf nu te koop via deze link.

Glastonbury organiseert livestream met onder andere Coldplay en Damon Albarn

Glastonbury was het eerste festival dat de editie van komende zomer annuleerde, maar komt nu toch nog met een alternatief. Er werd al gehint naar een kleinere editie in september, maar dat zit er waarschijnlijk toch niet in. Toch komt het festival nu met Live at Worthy Farm, een livestream-evenement op zaterdag 22 mei. Op de affiche krijgen we onder andere Coldplay, Damon Albarn, IDLES, HAIM, Jorja Smith, Michael Kiwanuka en nog veel meer. Tickets kosten 23 euro en zijn vanaf nu te koop via deze link.

Spotify maakt documentaire over girl in red

Binnenkort komt girl in red met een debuutplaat, maar in de tussentijd verkocht ze in een mum van tijd al haar voorjaarstour voor volgend jaar(!) uit. Marie Ulven staat dus zonder twijfel aan de vooravond van een gigantische doorbraak en daar wil Spotify graag van profiteren. Naar aanleiding van haar groeiende populariteit maakte de streamingsdienst een korte documentaire over de jonge Noorse zangeres, waarin je een blik krijgt in het (muzikale) leven van girl in red.

Collector’s items

Lil Nas X schoenen met bloed

Het zat er afgelopen week bovenarms op tussen schoenenfabrikant Nike en rapper Lil Nas X. Naar aanleiding van Nas’ nieuwe single “MONTERO (Call Me By Your Name)”, waarin hij Satan aanbidt, kwam hij met 666 gepersonaliseerde Nike Air Max sneakers. Niets superspeciaals dus, maar de Amerikaan besloot om in elke schoen een druppel menselijk bloed te verwerken en daar wringt het schoentje. Veel mensen konden niet begrijpen dat Nike én Satan steunde én bloed in schoenen verwerkte, maar de fabrikant wist zelfs helemaal niets van een samenwerking.

Ondertussen is Nike nu naar de rechtbank gestapt om de verkoop tegen te houden. Dat zal nog een lang verhaal worden, want alle schoenen zijn intussen verkocht, nota bene aan een prijskaartje van 1.018 euro.

https://twitter.com/LilNasX/status/1377325309951758337?s=20

In blijde verwachting

Elton John hint naar samenwerking met Metallica

Er komt een samenwerking tussen Elton John en Metallica. Een niet echt voor de hand liggende combo, en het is daarbovenop nog niet eens duidelijk of het om nieuw materiaal of om een herwerking gaat. Het enige wat we echt zeker weten, is dat het er effectief komt. De Brit bevestigde het nieuws zelf in zijn radioshow Rockethour op Apple Music. Hij vertelde centrale gast SG Lewis over zijn samenwerking met Gorillaz en zei daarna dat hij iets had gedaan met Metallica. Nu al iets om naar uit te kijken dus.

Radiohead zit plots op TikTok

Oké, het is geen wereldschokkend nieuws meer als een artiest een TikTok-account aanmaakt, maar als een eerder sobere band als Radiohead dat doet, is dat op z’n minst speciaal te noemen. Tot nu toe staat er slechts één video op het kanaal, en dan nog een bijzonder cryptische. In de korte video zien we een soort nieuwsbericht dat eindigt met de woorden ’tik tok, tik tok, tik tok’. Een knipoog naar een aftelklok voor nieuwe muziek? Of eerder een viering van enkele platen die zijn verjaardag vieren? Het begint erop te lijken dat er iets aankomt.

Taylor Swift hint naar nieuwe samenwerking voor The Vault

Na een discussie met haar label over rechten besloot Taylor Swift om haar succesalbum Fearless opnieuw uit te brengen, maar dan zoals zij het wil. Daaruit kregen we onder andere al een nieuwe versie van “Love Story” te horen, maar op de nieuwe – ‘Taylor’s Version’ – zullen ook een aantal nooit uitgebrachte nummers staan. Die komen allemaal uit ‘The Vault’, zoals ze dat zelf noemt, en nu zit er zo’n nieuwe song aan te komen. Het zou om een samenwerking gaan, maar we mogen zelf raden met wie. Zoals de Amerikaanse al wel eens vaker doet, postte ze een cryptische video met hints.

Nieuwe (en laatste?) muziek van BROCKHAMPTON

We werden de afgelopen weken verwend door BROCKHAMPTON, met afgelopen vrijdag nog een single. Dat nummer staat volgende vrijdag op Roadrunner: New Light, New Machine, waarop ook samenwerkingen met onder andere JPEGMAFIA, A$AP Rocky, A$AP Ferg, SoGone SoFlexy, Charlie Wilson en Baird staan. Veel moois om naar uit te kijken dus, maar daar blijft het niet bij. Via Twitter bevestigde bandlid Kevin Abstract al dat er nog een album zal verschijnen dit jaar. Daarnaast zei hij ook dat dat meteen de laatste BROCKHAMPTON-albums zouden worden. Wat we daarvan moeten geloven, is nog onduidelijk.

Coronavirus in muziekland

Ook de afgelopen week is er heel wat verschoven in festivalland. In Nederland werden onder andere Bospop, Woo Hah!, Concert at SEA en Pinkpop uitgesteld naar 2022. Die laatste maakte, net als Rock Werchter, wel nog Pearl Jam als eerste headliner voor 2022 bekend. Sting stelde zijn komst naar Gent Jazz nog maar eens een jaartje uit, we kregen kanshebbers voor Pukkelpop 2021 en Rock Ternat herrees uit de dood. Alles wat je mogelijks miste, kan je hieronder terugvinden.

2150 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Various Artists - Everyone's Getting Involved: A Tribute to Talking Heads' Stop Making Sense (★★★½): Lang leve Talking Heads, nog steeds

Dit jaar wordt de veertigste verjaardag gevierd van de baanbrekende Talking Heads-concertfilm Stop Making Sense en het daarbij horende album. Destijds werden…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Camila Cabello - "HE KNOWS" (feat. Lil Nas X)

Nadat Camila Cabello volop samenwerkte met haar vriendinnen van Fifth Harmony kroop ze ook nog in de studio met onder meer Ed…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single GUM & Ambrose Kenny-Smith – “III Times”

Jay Watson, de livedrummer van Tame Impala en sleutelfiguur van Pond, heeft een nieuw album klaarstaan voor zijn muzikaal alter ego GUM….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.