Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BROCKHAMPTON – “COUNT ON ME”

© CPU – Bert Savels

We zitten in de laatste rechte lijn richting Roadrunner: New Light, New Machine, het nieuwe album van BROCKHAMPTON dat over exact een week uitkomt. 25 maart kregen we met “BUZZCUT” al een eerste voorproefje, dat door de mix van prettig gestoorde teksten met een harde industriële beat meteen veel indruk maakte. Ondertussen kregen we ook al de albumcover en de tracklist, waar enkele mooie namen op te vinden zijn. Naast Danny Brown, die we al konden horen op “BUZZCUT”, komen ook JPEGMAFIA, A$AP Rocky, A$AP Ferg, SoGone SoFlexy, Charlie Wilson en Baird aan bod.

Het nieuwe “COUNT ON ME” brengt volgens de tracklist geen samenwerkingen mee, maar de hoop op een zuiver BROCKHAMPTON-nummer moeten we toch meteen bijstellen, want het enige lid dat we te horen krijgen is Matt Champion. Dit hoeft niet meteen negatief te zijn, want hij wordt vergezeld door niemand minder dan A$AP Rocky en SoGone SoFlexy, een rapper vanop het Video Store label van Kevin Abstract en Romil Hemnani. De verse van A$AP Rocky kan je bekend voorkomen, want tijdens het Technical Difficulties-project van vorig jaar kregen we deze al eens te horen op een versie van “BANKROLL”. Kevin kondigde dit nummer aan als een ‘summer time vibe’ en hij heeft zeker gelijk. Het refrein van Ryan Beatty blijft meteen in je hoofd hangen en brengt een warm gevoel met zich mee. Combineer dat dan nog eens met aanstekelijk gefluit en je krijgt de perfecte soundtrack voor het weer van de afgelopen dagen.

In tegenstelling tot wat we hoorden op “BUZZCUT”, gaat “COUNT ON ME” de zachtere kant op die we al leerden kennen op GINGER. Als we Kevins tweets mogen geloven zal Roadrunner: New Light, New Machine het beste van deze twee werelden combineren. Normaal stond de band vorig jaar op 31 mei in onze Ancienne Belgique. Dit concert werd uitgesteld naar 11 mei van dit jaar, maar we vrezen toch dat het nog eens uitgesteld zal worden.

Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kevin Abstract - "SIERRA NIGHTS" (feat. Ryan Beatty)

Er komt eindelijk nog eens een nieuw Kevin Abstract-album aan! De Amerikaanse duizendpoot liet eerder al weten dat zijn derde studioplaat BEVERLY…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kevin Abstract - "SLUGGER" (feat. $NOT & slowthai)

Enkele maanden geleden kondigde Brockhampton aan dat ze dit jaar nog twee albums zouden uitbrengen om er dan een punt achter te…
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

Interview Andries Beckers: 'Bij ons moet het kunnen gaan van Ayco Duyster tot De Romeo's'

Wat in de nillies exclusief bedoeld leek te zijn voor Apple iPod-eigenaars en amateur-radiomakers, groeide de afgelopen twee jaar uit tot het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.