Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Robert Finley – “Country Boy”

Dat sommige oude rakkers hun tijd nodig hebben om aan de oppervlakte te komen, bewijst ook Robert Finley. De zestiger, die nota bene ook blind is, kwam pas in 2016 boven water met een debuutplaat en dat bleef niet onopgemerkt. Dan Auerbach, bekend van bij The Black Keys, pikte de man op en nam hem onder zijn hoede bij zijn eigen label Easy Eye Sound. In 2017 volgde al snel een tweede plaat, en op 67-jarige leeftijd komt hij nu met een derde album. Eerder verscheen daaruit al het heerlijk soulvolle “Souled Out on You” en nu is het tijd om de “Country Boy” in Finley naar boven te halen. De man nam ook een jaar geleden deel aan America’s Got Talent en wist daar iedereen omver te blazen, heel leuk om eens te bekijken!

Net geen zes minuten duurt “Country Boy”, maar het boeit wel van begin tot eind. Al is het maar omdat er in het midden een steelgitaarsolo volgt zoals ook Seasick Steve dat kan, maar bij Finley komt er veel meer soul dan blues kijken. Dat is vooral te danken aan zijn geweldig strottenhoofd, die voor een zwoel, groovy sfeertje zorgt in het bluesy geheel. De swagger bij Finley kent geen grenzen en net daarom blijven we zo graag luisteren naar zijn heerlijke songs. Op 21 mei verschijnt Sharecropper’s Son en dat werd geproducet door Dan Auerbach.

Website / Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Robert Finley @ Botanique (Rotonde): Een ontroerende glimlach

Het is nooit te laat om iets met jouw passie voor muziek te doen. Robert Finley kan daar een paar liedjes over…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Robert Finley - Black Bayou (★★★★): Soul zonder houdbaarheidsdatum

Op goede muzikanten staat geen houdbaarheidsdatum. Een van de beste voorbeelden is ongetwijfeld Robert Finley. De negenzestigjarige oorlogsveteraan en ex-timmerman uit Louisiana…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Robert Finley - "Nobody Wants to Be Lonely"

Als Robert Finley met Dan Auerbach de studio in duikt, dan weet je dat er iets magisch uit de bus gaat komen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.