Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Olivia Rodrigo – “deja vu”

Nog maar 18 jaar is ze en toch heeft Olivia Rodrigo al wereldwijd een onvergetelijke indruk gemaakt. Niemand had dan ook verwacht dat de Amerikaanse actrice en zangeres, bekend van High School Musical: The Musical – The Series, een van de sterkste debuutsingles ooit zou uitbrengen. En toch was “drivers license” net dat. De powerballade over een relatiebreuk debuteerde op nummer één van de US Billboard Hot 100 en maakte van Olivia, toen nog 17, de jongste artiest ooit die dat klaarspeelde.

Daarnaast ontketende het nummer nog een heus tienerdrama toen zowel Joshua Bassett – Olivia’s ex – en Sabrina Carpenter – Joshua’s nieuwe liefje – met eigen singles hun kant van het verhaal wilden vertellen. Wie er nu uiteindelijk gelijk had, maakt niet zoveel uit. Alle drie de artiesten hebben het voorval laten passeren, wat maar goed is ook. Wat telt, is dat Olivia momenteel de 44ste meest gestreamde artiest op Spotify is en vandaag haar tweede single uitbrengt.

Olivia liet op voorhand al weten dat “deja vu” totaal anders zou klinken dan “drivers license”. We geven haar gelijk, want “deja vu” wordt hier door een stevige beat ondersteund die we niet van haar gewoon zijn. Bovendien horen we hier van Olivia’s twee grootste voorbeelden – Taylor Swift en Lorde – voornamelijk die laatste. De typische minimalistische productie wordt gedragen door Olivia’s eigen stem (en backings) en ook haar recht-uit-het-hart teksten doen wat denken aan de Nieuw-Zeelandse zangeres. Zo zou je kunnen zeggen dat “deja vu” toch wel een beetje als een déjà vu aanvoelt, maar aangezien dit nummer zo ongelooflijk catchy is, zien we dat door de vingers.

De debuut-ep van Olivia Rodrigo verschijnt op 21 mei.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

273 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Olivia Rodrigo - GUTS (★★★★½): De geboorte van een gedesillusioneerd popicoon

Volwassen worden is nooit makkelijk, maar probeer je even in te beelden hoe ongelooflijk moeilijk het is als je plotseling een superster…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Olivia Rodrigo - "bad idea right?"

Er zijn weinig artiesten die zo’n explosieve carrièrestart meemaakten als Olivia Rodrigo. De Amerikaanse singer-songwriter ging begin 2021, middenin de pandemie, viraal…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Olivia Rodrigo - “vampire”

Olivia Rodrigo schoot een kleine twee jaar geleden als een speer uit de startblokken. Het is te zeggen, in haar muzikale carrière…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.