Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mdou Moctar – “Afrique Victime”

In 2008, lang voor de smartphones er waren, werd in West-Afrika gebruik gemaakt van Nokia’s om via Bluetooth muziek door te sturen. Zo werd de debuutplaat van Mdou Moctar verspreid over het continent via Bluetooth. Tegenwoordig heeft Moctar dat niet meer nodig, maar zijn nieuwste plaat Afrique Victime zal toch ook op die manier te verkrijgen zijn. Voor een goeie vijftig euro kan je zo’n gsm kopen met de plaat op, een leuk nostalgisch ding dus. Moctar is ondertussen toe aan zijn derde single met de titeltrack en dat is er eentje van meer dan zeven minuten geworden.

Nadat we eerder dit jaar al “Tala Tanman” en vorig jaar “Chismiten” hoorden, is “Afrique Victime” de derde song uit de plaat die we te horen krijgen. Ook hier zorgen lekkere Toeareg-gitaren in combinatie met een dansbaar tempo ervoor dat je geen minuut stilstaat, buiten de rustige eerste minuut dan. We kunnen dit met gemak inbeelden in een lege, hete woestijn. Toch is het thema van het nummer niet rozengeur en maneschijn, nee, het is een boodschap naar alle landen met veel geld die naar Afrika komen om de macht naar hun hand te zetten. Een beetje maatschappijkritiek, maar dat op een heerlijke groove en met een geweldige gitaarsolo op het eind, wij hebben niet liever!

Facebook / Instagram / Website

 

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3551 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 3): Lekker blijven hangen

Het was mooi weer op de zaterdag, zo mooi dat de organisatie tegen de avond zelfs het bordje uitverkocht mocht bovenhalen. De…
InstagramLiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2022 (Weekend 2): Eind goed, al goed

Barcelona is voor twaalf dagen in de ban van Primavera Sound, want de organisatie heeft alle zeilen bijgezet om de editie van…
LiveRecensies

Mdou Moctar @ Ancienne Belgique (AB Club): Dé rockster van de Sahara

Met het geweldige Afrique Victime vestigde Mdou Moctar, het muzikale project van Nigerees Mahamadou Souleymane, zich vorig jaar tussen de grootheden van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.