Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mdou Moctar – “Chismiten”

Touareg-gitarist Mdou Moctar heeft een contract te pakken bij het prestigieuze label Matador Records, en dat moet gevierd worden. Voor zij die tevergeefs al op hun wereldkaart hebben zitten zoeken, zijn de Tourag een voornamelijk nomadisch woestijnvolk die vooral in landen als Algerije, Mali en zelfs Niger te vinden zijn. Verschillende Touaregartiesten als Tinariwen en Imarhan wisten de voorbije decennia door te brengen met hun volledige eigen take op het bluesgenre (ook wel ‘desertblues’ genoemd). Moctar brengt ons nu “Chismiten” en zet daarmee de aanloop naar zijn eerste album onder het Matador label (volgend jaar) op gang.

Hoewel ook “Chismiten” op momenten rustige desertblues te noemen is, de schelle gitaren en klappende achtergrond getuigt daarvan, is het tempo hier zeker wel een stuk hoger op die typische ophitsende West-Afrikaanse manier. Het is gewoonweg een hoogst aanstekelijk nummer dat maar al te graag uit zijn voegen barst. Moctar zelf legt uit: ‘The song is about how people in a relationship lose their sense of self, they become jealous and envious of others.” “Chismiten” is het beste van beide werelden, en puur genieten is aangeraden.

Instagram / Twitter/ Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

179 posts

About author
guess this must be the place
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Mdou Moctar – Funeral for Justice (★★★★): De woest in woestijn

Met Afrique Victime trapte Mdou Moctar in 2021 finaal de deur open naar mondiale bekendheid: het album werd opgepikt in menig eindejaarslijstje….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mdou Moctar - "Imouhar"

‘De Jimi Hendrix van de woestijn’ is een titel die je niet zomaar verdient, maar Mdou Moctar gaat er toch al enige…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mdou Moctar - "Funeral for Justice"

Nu de filmwereld opnieuw gefascineerd is door barre woestijnen en verzengende hittegolven dankzij het tweede deel van Dune, voelen we ons gereed…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.