Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mdou Moctar – “Chismiten”

Touareg-gitarist Mdou Moctar heeft een contract te pakken bij het prestigieuze label Matador Records, en dat moet gevierd worden. Voor zij die tevergeefs al op hun wereldkaart hebben zitten zoeken, zijn de Tourag een voornamelijk nomadisch woestijnvolk die vooral in landen als Algerije, Mali en zelfs Niger te vinden zijn. Verschillende Touaregartiesten als Tinariwen en Imarhan wisten de voorbije decennia door te brengen met hun volledige eigen take op het bluesgenre (ook wel ‘desertblues’ genoemd). Moctar brengt ons nu “Chismiten” en zet daarmee de aanloop naar zijn eerste album onder het Matador label (volgend jaar) op gang.

Hoewel ook “Chismiten” op momenten rustige desertblues te noemen is, de schelle gitaren en klappende achtergrond getuigt daarvan, is het tempo hier zeker wel een stuk hoger op die typische ophitsende West-Afrikaanse manier. Het is gewoonweg een hoogst aanstekelijk nummer dat maar al te graag uit zijn voegen barst. Moctar zelf legt uit: ‘The song is about how people in a relationship lose their sense of self, they become jealous and envious of others.” “Chismiten” is het beste van beide werelden, en puur genieten is aangeraden.

Instagram / Twitter/ Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

169 posts

About author
guess this must be the place
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 3): Lekker blijven hangen

Het was mooi weer op de zaterdag, zo mooi dat de organisatie tegen de avond zelfs het bordje uitverkocht mocht bovenhalen. De…
InstagramLiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2022 (Weekend 2): Eind goed, al goed

Barcelona is voor twaalf dagen in de ban van Primavera Sound, want de organisatie heeft alle zeilen bijgezet om de editie van…
LiveRecensies

Mdou Moctar @ Ancienne Belgique (AB Club): Dé rockster van de Sahara

Met het geweldige Afrique Victime vestigde Mdou Moctar, het muzikale project van Nigerees Mahamadou Souleymane, zich vorig jaar tussen de grootheden van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.