Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mdou Moctar – “Chismiten”

Touareg-gitarist Mdou Moctar heeft een contract te pakken bij het prestigieuze label Matador Records, en dat moet gevierd worden. Voor zij die tevergeefs al op hun wereldkaart hebben zitten zoeken, zijn de Tourag een voornamelijk nomadisch woestijnvolk die vooral in landen als Algerije, Mali en zelfs Niger te vinden zijn. Verschillende Touaregartiesten als Tinariwen en Imarhan wisten de voorbije decennia door te brengen met hun volledige eigen take op het bluesgenre (ook wel ‘desertblues’ genoemd). Moctar brengt ons nu “Chismiten” en zet daarmee de aanloop naar zijn eerste album onder het Matador label (volgend jaar) op gang.

Hoewel ook “Chismiten” op momenten rustige desertblues te noemen is, de schelle gitaren en klappende achtergrond getuigt daarvan, is het tempo hier zeker wel een stuk hoger op die typische ophitsende West-Afrikaanse manier. Het is gewoonweg een hoogst aanstekelijk nummer dat maar al te graag uit zijn voegen barst. Moctar zelf legt uit: ‘The song is about how people in a relationship lose their sense of self, they become jealous and envious of others.” “Chismiten” is het beste van beide werelden, en puur genieten is aangeraden.

Instagram / Twitter/ Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

118 posts

About author
i guess this must be the place
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Mdou Moctar - Afrique Victime (★★★★½): Veelzijdig, strijdvaardig en virtuoos

De Toeareg hebben al fantastische desertbluesartiesten voortgebracht, zoals Tinariwen, Ali Farka Touré, Imarhan en Bombino, maar geen enkele rockt zo hard als…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mdou Moctar - "Taliat"

Van de Saharawoestijn in Niger naar Los Angeles, dat is wat er Mdou Moctar het komende jaar te wachten staat. Desertblues, het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mdou Moctar - "Afrique Victime"

In 2008, lang voor de smartphones er waren, werd in West-Afrika gebruik gemaakt van Nokia’s om via Bluetooth muziek door te sturen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.