Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single 81355 – “Capstone”

© Charlee Black

Je kent Justin Vernon en Aaron Dessner misschien wel respectievelijk als de man achter Bon Iver en de gitarist van The National, maar de twee zijn ook boezemvrienden. Zo richtten ze samen onder andere al de band Big Red Machine op en zou Aaron met zijn 37d03d Machine in het voorprogramma staan van Bon Iver tijdens diens Europese tour. Die 37d03d zijn niet zomaar wat cijfers en nummers, het is de naam van het label dat de Amerikanen een paar jaar geleden oprichtten. Onder contract liggen heel wat interessante en indrukwekkende namen, waaronder het rapcollectief 81355 (uitgesproken als ‘BLESS’).

Die band had vooralsnog nog maar een single uitgebracht, maar maakte vandaag al de release van debuutplaat This Time I’ll Be of Use bekendSamen met dat album losten Sirius Blvck, Oreo Jones en David Adamson meteen ook een nieuwe single met de naam “Capstone”.

Het nummer is meteen een binnenkomertje, want al vanaf seconde één neemt het drietal je mee. Een donkere beat ondersteunt hun mysterieuze bars die over een horrorscenario gaan. Na verloop van tijd komen er wat zware bassen bij, die het geheel nog wat donkerder maken. Een Halloween-achtige synthloop op de achtergrond maakt het plaatje compleet. De wisselwerking tussen de drie rappers zorgt voor fijne tempowisselingen doorheen het nummer, waardoor het nooit eentonig wordt. Een dromerig, mysterieus en vooral donker eerste voorsmaakje van de debuutplaat dat onder je huid kruipt. Een naam om in de gaten te houden!

This Time I’ll Be of Use verschijnt op 28 mei via 37d03d.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1115 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single 81355 - "Thumbs Up"

Enkele weken geleden konden we al kennismaken met 81355 (uitgesproken als BLESS), een van de nieuwste bands die Justin Vernon (frontman bij…
FeaturesMuzieknieuwtjes

55 albums om naar uit te kijken in april en mei

Het eerste kwartaal van 2021 loopt ten einde en de lente is eindelijk in het land. Ook de muziekwereld lijkt weer helemaal…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single CARM - "Land" (feat. Justin Vernon)

CJ Camerieri is een trompettist. Dat klinkt niet meteen enorm spannend, maar wacht tot je zijn palmares hebt doorgenomen. Hij speelde piccolo…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.