Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single 81355 – “Thumbs Up”

© Charlee Black

Enkele weken geleden konden we al kennismaken met 81355 (uitgesproken als BLESS), een van de nieuwste bands die Justin Vernon (frontman bij Bon Iver) en Aaron Dessner (van The National) onder contract wisten te leggen bij hun eigen label 37d03d. Het rapperscollectief bestaat uit Sirius Blvck, Oreo Jones en David Adamson en is op dit moment druk aan het werken aan de release van hun debuutplaat, die in mei verschijnt. Daaruit kregen we met “Capstone” al een angstaanjagend eerste voorsmaakje te horen, en daar komt nu met “Thumbs Up” een opvolger van een totaal ander kaliber bij.

Geen halloweenachtige sound meer op “Thumbs Up” dus, maar een ietwat positievere kijk op de wereld, al valt dat met een korrel zout te nemen. Het is volgens de band zelf een heel dubbel nummer, zoals je debuutplaat opnemen tijdens een pandemie dat ook is. Alles gaat goed en je houdt je duim omhoog, maar tegelijk is er eigenlijk niets oké. Die boodschap is uiteindelijk ook hoorbaar aan de single. Met een sample van een rinkelende telefoon – in verschillende vormen en maten – rappen de jongens erop los. Muzikaal klinkt het dus allemaal wat positiever en vrolijker, maar als je naar de tekst luistert is dat helemaal niet het geval. Een wolf in schaapskleren dus, net zoals deze situatie voor heel wat artiesten.

This Time I’ll Be of Use verschijnt op 28 mei via 37d03d.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1115 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesMuzieknieuwtjes

55 albums om naar uit te kijken in april en mei

Het eerste kwartaal van 2021 loopt ten einde en de lente is eindelijk in het land. Ook de muziekwereld lijkt weer helemaal…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single 81355 - "Capstone"

Je kent Justin Vernon en Aaron Dessner misschien wel respectievelijk als de man achter Bon Iver en de gitarist van The National,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.