Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gojira – “Amazonia”

© CPU – Matthias Engels

De grootmeesters der moderne metal zijn terug vanuit Frankrijk met een derde single voor hun komende plaat Fortitude die op 30 april zal verschijnen. Na de eerste single “Another World“, die toch erg deed denken aan L’Enfant Sauvage, en de tweede single “Born For One Thing” komen ze vandaag met een derde single “Amazonia” op de proppen. En we moeten zeggen dat de gebroeders Duplantier en co ons weer verrassen met een sound die we nog niet mochten ontdekken bij Gojira.

De twee eerdere singles deden denken aan de vroegere jaren, zonder Magma te willen vergeten waar het toch iets rustiger op was. Het was een mix van de twee, maar wat we vandaag te horen krijgen, is toch iets heel anders. Het nummer start met een mondharp, drums en een basgitaar. Het doet op dat moment erg organisch aan en met momenten denken we aan Roots van Sepultura. Daarna breekt het nummer open, maar toch blijft er een rustige ondertoon hangen. De brug wordt vergezeld door opvallende keelzang en ook daar voel je plots een andere sfeer. De laatste helft van het nummer is ook weer verrassend rustiger dan wat we gewoon zijn van Gojira.

“Amazonia” laat je met een vreemd gevoel achter. De voeling met de natuur is nooit ver weg en het is alsof je middenin een dicht bebost woud wordt gedropt. De sfeer is een beetje vergelijkbaar met “Flying Whales” waar je ook even tussen de walvissen zat en nu drijf je dan ook ergens op de Amazone. Een knappe prestatie qua sfeerzetting, maar “Amazonia” heeft wel wat luisterbeurten nodig.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wiegedood - "Nuages"

In het rijtje ‘bands die je maar beter niet op familiefeesten ter sprake brengt’ staat Wiegedood wellicht ergens bovenaan. De muziek moet…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Alcatraz verwelkomt Cannibal Corpse, Satyricon en meer!

Hoewel Alcatraz festival 2021 slechts een goeie twee maanden voorbij is, verwennen ze ons nu al met de eerste namen voor hun…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BEAR - "Serpents in the Rabbit Hole"

Het is een mooie gedachte om te denken alles van een band gehoord te hebben, om dan door een nieuw nummer toch…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.