Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gojira – “Born For One Thing”

© CPU – Matthias Engels

Als er een metalband alles mooi op een rijtje heeft, dan is het Gojira wel. Technisch bijzonder begaafd, gezegend met een prachtige songwriting en er alles aan willen doen om de beste te zijn. De gebroeders Duplantier zijn creatieve duizendpoten die een bijzonder talent hebben en dit combineren met een doorzettingsvermogen dat we zelden tegenkomen in de muziekwereld. Het Frans metalcombo draait al mee sinds eind jaren negentig en stelde zelden teleur.

Er wordt niets aan het toeval overgelaten. Ook vandaag stelt Gojira ons een nummer voor dat van de eerste seconde juist zit. De sfeer wordt rustig opgebouwd om dan eens een eerste keer ouderwets uit te halen. Daarna wordt er wat gas teruggenomen en herken je de sfeer weer die ze er bij Magma lieten insluipen. Toch is het nummer harder dan de vorige plaat en het hakt er over het algemeen steviger in. Gojira kiest weliswaar hoe langer hoe meer voor de opbouw en voor een écht goed nummer. De stevigheid zit er nog steeds in, maar de begrijpelijke evolutie naar een goed doorgedreven en uitgeschreven nummer komt vandaag weer heerlijk tot zijn uiting.

Aan dit nummer zit er een visueel Belgisch kantje, want zowel regisseur Charles De Meyer als cameraman Maximiliaan Dierickx zorgden voor de visuals. De video   is dan ook nog eens opgenomen in het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren. Nogmaals, Gojira laat niets aan het toeval over en mag gerust bestempeld worden als een van de meest invloedrijke metalbands van de jaren 2000. Op 30 april brengt Gojira hun nieuwe plaat Fortitude uit.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Gojira @ Vorst Nationaal: Een overweldigende platwals

Op 5 juli lieten we ons aanhoudend omverblazen in Brussel. Vooreerst liet de ingewikkelde treinrit ons zweten, alsook de drukte voor het…
AlbumsRecensies

Fit For An Autopsy – Oh What the Future Holds (★★★★): Een baksteen in je gezicht

De geniale producer Will Putney is geen vreemde in de metalwereld. Thy Art is Murder, Norma Jean, Knocked Loose, Gojira en Every…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2021

2021 was wederom niet het makkelijkste jaar uit ons bestaan, maar de constante bleef gelukkig wel dat er ook in coronatijden heel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.