Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gojira – “Born For One Thing”

© CPU – Matthias Engels

Als er een metalband alles mooi op een rijtje heeft, dan is het Gojira wel. Technisch bijzonder begaafd, gezegend met een prachtige songwriting en er alles aan willen doen om de beste te zijn. De gebroeders Duplantier zijn creatieve duizendpoten die een bijzonder talent hebben en dit combineren met een doorzettingsvermogen dat we zelden tegenkomen in de muziekwereld. Het Frans metalcombo draait al mee sinds eind jaren negentig en stelde zelden teleur.

Er wordt niets aan het toeval overgelaten. Ook vandaag stelt Gojira ons een nummer voor dat van de eerste seconde juist zit. De sfeer wordt rustig opgebouwd om dan eens een eerste keer ouderwets uit te halen. Daarna wordt er wat gas teruggenomen en herken je de sfeer weer die ze er bij Magma lieten insluipen. Toch is het nummer harder dan de vorige plaat en het hakt er over het algemeen steviger in. Gojira kiest weliswaar hoe langer hoe meer voor de opbouw en voor een écht goed nummer. De stevigheid zit er nog steeds in, maar de begrijpelijke evolutie naar een goed doorgedreven en uitgeschreven nummer komt vandaag weer heerlijk tot zijn uiting.

Aan dit nummer zit er een visueel Belgisch kantje, want zowel regisseur Charles De Meyer als cameraman Maximiliaan Dierickx zorgden voor de visuals. De video   is dan ook nog eens opgenomen in het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren. Nogmaals, Gojira laat niets aan het toeval over en mag gerust bestempeld worden als een van de meest invloedrijke metalbands van de jaren 2000. Op 30 april brengt Gojira hun nieuwe plaat Fortitude uit.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Gojira - Fortitude (★★★★½): Georkestreerde muzikale verslaving

Een geoliede machine. Met deze woorden zou deze review zomaar kunnen stoppen. Dat doen we natuurlijk niet, want een machine doet misschien…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gojira - "The Chant"

De aanstalte naar het nieuwe album van Gojira heeft bijna negen maanden geduurd, maar deze vrijdag is het eindelijk toch zo ver!…
FeaturesMuzieknieuwtjes

55 albums om naar uit te kijken in april en mei

Het eerste kwartaal van 2021 loopt ten einde en de lente is eindelijk in het land. Ook de muziekwereld lijkt weer helemaal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.