Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Collective Conscience & Emma Bale – “Come Alive”

Het experimentele, funky jazz- en hiphopproject Collective Conscience komt terug vanonder het stof gekropen. Meer dan een jaar geleden bracht de band achter Bram Vanhove ons een single met blackwave. om op Valentijn vorig jaar een buitenaardse set te spelen in het Trix Café. Als ‘artist in residence’ bij het muziekcentrum gingen de getalenteerde drummer, toetsenist en bassist een actief jaar tegemoet, maar dat is om gekende redenen compleet in het water gevallen. Gelukkig pikt Collective Conscience de draad weer op en trakteert de groep ons op een samenwerking met niemand minder dan Emma Bale.

Dankzij een zekere dubstep-dj kent België al een hit genaamd “Come Alive”, maar deze twee singles zijn niet met elkaar te vergelijken. De funk spat hier ongezien van af, terwijl de aangename stem van Emma er moeiteloos over vloeit. Nog steeds is Collective Conscience in staat om een hele ruimtesfeer te creëren in slechts een paar minuten tijd dankzij niet te stoppen elektronica, en de vocoder onder Emma Bale zit daar ook voor heel wat tussen. Je zou het zonde kunnen noemen dat de band na een jaar stilte niet echt vernieuwend uit de hoek komt, maar aangezien “Come Alive” al minstens even oud is, verwondert dat niet. Daarbij moet er niet gesleuteld worden aan een formule die werkt. Collective Conscience klinkt uniek, en wij kijken alvast uit naar volgende releases!

Collective Conscience: Facebook / Instagram / Twitter
Emma Bale: Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

273 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2023 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
AlbumsRecensies

Emma Bale - 3.1 (★★★½): Zalfje voor de ziel

Tien jaar geleden schoot de carrière van de inmiddels 24-jarige Emma Bale uit de startblokken na haar deelname aan The Voice Kids….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Emma Bale - "Kompas"

Emma Bale scoorde haar eerste hits als tiener nadat ze succesvol deelnam aan The Voice Kids en won op haar zeventiende als…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.