Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Collective Conscience ft. blackwave. – “Sanctuary”

Collective Conscience is allicht voor velen onbekend terrein. De drummer van het Antwerpse jazztrio laat daarentegen misschien een belletje rinkelen: niemand minder dan Bram Vanhove. Jazeker, die onvoorstelbaar getalenteerde drummer van blackwave. en Coely heeft een eigen band, en voor hun nieuwste single “Sanctuary” sloegen Collective Conscience en blackwave. de handen in elkaar.

Fans van blackwave. die op zoek zijn naar die heerlijke sound van (veelal akoestische) hiphop zullen ongetwijfeld bedrogen uitkomen. Willem Ardui en Jean Atohoun zijn slechts een feature en lenen respectievelijk hun zeemzoete stem en vloeiende bars aan Collective Conscience. De sound en feel van het nummer zijn dan weer volledig aan die laatste te danken. Wie Collective Conscience al kent, weet wat dit betekent: veel synths. Met hun – ietwat zweverige – sound en gebitcrushte melodieën creëren ze ruimteachtige hiphop die alweer doet denken aan blackwave., maar toch blijft het geluid van Collective Conscience uniek. Etherische synths, autotune, vocoders en een bombastische, chaotische finale dragen allemaal bij tot een fris nummer dat smaakt naar meer.

Collective Conscience heeft nog geen optredens aangekondigd, maar drummer Bram Vanhove is natuurlijk wel te horen op optredens van blackwave. Om alvast in the mood te geraken voor wanneer Collective Conscience weer op de planken kruipt.

10 januari 2020

About Author

Baldwin Verhoeven Ik vond geluk in een roze donut.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief