Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Collective Conscience & blackwave. – “Sanctuary”

Collective Conscience is allicht voor velen onbekend terrein. De drummer van het Antwerpse jazztrio laat daarentegen misschien een belletje rinkelen: niemand minder dan Bram Vanhove. Jazeker, die onvoorstelbaar getalenteerde drummer van blackwave. en Coely heeft een eigen band, en voor hun nieuwste single “Sanctuary” sloegen Collective Conscience en blackwave. de handen in elkaar.

Fans van blackwave. die op zoek zijn naar die heerlijke sound van (veelal akoestische) hiphop zullen ongetwijfeld bedrogen uitkomen. Willem Ardui en Jean Atohoun zijn slechts een feature en lenen respectievelijk hun zeemzoete stem en vloeiende bars aan Collective Conscience. De sound en feel van het nummer zijn dan weer volledig aan die laatste te danken. Wie Collective Conscience al kent, weet wat dit betekent: veel synths. Met hun – ietwat zweverige – sound en gebitcrushte melodieën creëren ze ruimteachtige hiphop die alweer doet denken aan blackwave., maar toch blijft het geluid van Collective Conscience uniek. Etherische synths, autotune, vocoders en een bombastische, chaotische finale dragen allemaal bij tot een fris nummer dat smaakt naar meer.

Collective Conscience heeft nog geen optredens aangekondigd, maar drummer Bram Vanhove is natuurlijk wel te horen op optredens van blackwave. om alvast in the mood te geraken voor wanneer Collective Conscience weer op de planken kruipt.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

272 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single blackwave. - "perfume" (feat. Caleborate)

Werchter Boutique, CORE Festival, Cactusfestival… de podia die blackwave. de afgelopen weken al besteeg zijn niet van de minste. De muziek die…
InstagramLiveRecensies

Cactusfestival 2022 (Festivaldag 3): Hete afsluiters

Met factor vijftig op standby waren we weer klaar om aan de laatste en warmste dag van het Cactusfestival te beginnen. Op…
InstagramLiveRecensies

Werchter Boutique 2022: Feesten met de handrem op

Het moet ergens begin 2014 geweest zijn toen de organisatie van Rock Werchter in een storm terechtkwam. Stromae werd toen namelijk aangekondigd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.