Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cannibal Corpse – “Murderous Rampage”

Het klinkt misschien vreemd, maar deathmetal is al lang niet meer de hevigste vorm van metal die er bestaat. Cannibal Corpse maakt anders wel een uitzondering. Hun oorverdovend geluid en bloeddorstige teksten zijn intussen op maar liefst veertien albums te horen. Daarvan is Red Before Black uit 2017 het laatste exemplaar. In februari van dit jaar verscheen “Inhumane Harvest”, een voorproefje van alweer een nieuwe plaat. Die single vertoonde op een bloedstollende manier de technische kant van Cannibal Corpse. Vandaag horen we een gelijkaardig, maar toch iets brutaler nummer.

“Murderous Rampage” bevat alles wat een deathmetalliedje zo typerend maakt. Bikkelharde drums, bas die klinkt als gitaar en twijfelachtige teksten die genadeloos worden gebruld. Dat laatste is de taak van zanger ‘Corpsegrinder’, die met de jaren alleen maar scherper en overtuigender klinkt. Net als in “Inhumane Harvest” horen we doorheen de chaos twee aangename gitaarsolo’s. Dit keer worden ze sneller en agressiever gespeeld, maar dat geldt dan ook voor het hele nummer. De frappante klank van de instrumenten is te danken aan producer Erik Rutan. Hij zorgt ervoor dat de chemie die de bandleden in de studio hebben duidelijk overkomt bij de luisteraar. 

“Murderous Rampage” is een klap in het gezicht, maar wel een geslaagde. Het zou wel eens het openingsnummer kunnen zijn van Violence Unimagined, het nieuwe album dat Cannibal Corpse op 16 april uitbrengt.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

42 posts

About author
Donda > CLB
Articles
Related posts
LiveRecensies

Doodseskader @ Kunstencentrum VIERNULVIER (Balzaal): Gruwelijk imponerend

Tim De Gieter en Sigfried Burroughs hebben intussen al enkele projecten op hun naam staan (Amenra, Every Stranger Looks Like You, Kapitan…
LiveRecensies

Blind Channel @ Kavka Zappa: Duik in het zwart-rode bad

Blind Channel vierde afgelopen jaar nog zijn tienjarig jubileum. In lijn daarvan en met een nieuw album Exit Emotions onder de arm…
InstagramLiveRecensies

BABYMETAL @ Ancienne Belgique (AB): Allemaal deel van de metalverse

Nadat de Japanse wervelwind BABYMETAL begin dit jaar The Other One op de wereld losliet, mocht de band het voorprogramma van Sabaton verzorgen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.