Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cannibal Corpse – “Murderous Rampage”

Het klinkt misschien vreemd, maar deathmetal is al lang niet meer de hevigste vorm van metal die er bestaat. Cannibal Corpse maakt anders wel een uitzondering. Hun oorverdovend geluid en bloeddorstige teksten zijn intussen op maar liefst veertien albums te horen. Daarvan is Red Before Black uit 2017 het laatste exemplaar. In februari van dit jaar verscheen “Inhumane Harvest”, een voorproefje van alweer een nieuwe plaat. Die single vertoonde op een bloedstollende manier de technische kant van Cannibal Corpse. Vandaag horen we een gelijkaardig, maar toch iets brutaler nummer.

“Murderous Rampage” bevat alles wat een deathmetalliedje zo typerend maakt. Bikkelharde drums, bas die klinkt als gitaar en twijfelachtige teksten die genadeloos worden gebruld. Dat laatste is de taak van zanger ‘Corpsegrinder’, die met de jaren alleen maar scherper en overtuigender klinkt. Net als in “Inhumane Harvest” horen we doorheen de chaos twee aangename gitaarsolo’s. Dit keer worden ze sneller en agressiever gespeeld, maar dat geldt dan ook voor het hele nummer. De frappante klank van de instrumenten is te danken aan producer Erik Rutan. Hij zorgt ervoor dat de chemie die de bandleden in de studio hebben duidelijk overkomt bij de luisteraar. 

“Murderous Rampage” is een klap in het gezicht, maar wel een geslaagde. Het zou wel eens het openingsnummer kunnen zijn van Violence Unimagined, het nieuwe album dat Cannibal Corpse op 16 april uitbrengt.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

25 posts

About author
Donda > CLB
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wiegedood - "Nuages"

In het rijtje ‘bands die je maar beter niet op familiefeesten ter sprake brengt’ staat Wiegedood wellicht ergens bovenaan. De muziek moet…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Alcatraz verwelkomt Cannibal Corpse, Satyricon en meer!

Hoewel Alcatraz festival 2021 slechts een goeie twee maanden voorbij is, verwennen ze ons nu al met de eerste namen voor hun…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BEAR - "Serpents in the Rabbit Hole"

Het is een mooie gedachte om te denken alles van een band gehoord te hebben, om dan door een nieuw nummer toch…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.