Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cannibal Corpse – “Inhumane Harvest”

Cannibal Corpse is een van de meest gerespecteerde bands in de metalwereld. In 1990 verschenen ze voor het eerst op het toneel met Eaten Back to Life. Een opmerkelijk debuut, zeker omdat het verboden werd in Duitsland. Met veertien albums op hun naam hebben de deathmetal koningen niets meer te bewijzen, maar ze denken nog niet aan stoppen. Drie jaar na de uitgave van hun laatste plaat, Red Before Black, zitten ze alweer in de studio, klaar om onze nekwervels nog eens goed te testen.

“Inhumane Harvest” is een nummer dat onze aandacht afdwingt. Een pluspunt, want hoewel Cannibal Corpse altijd consequent en kwalitatief klinkt, missen we de laatste jaren de onverwachte wendingen die hun muziek zo interessant maken. De nieuwe single begint met een pijlsnelle riff die ondersteund wordt door woelige slaggitaar. Drummer Paul Mazurkiewicz speelt nog snel enkele agressieve fill-ins voordat zanger ‘Corpsegrinder’ zijn intrede maakt. Dat doet hij met, jawel, indrukwekkend gebrul over organen. Het tussenstuk is trager, zwaarder en bezorgt ons maar liefst twee gitaarsolo’s alvorens we opnieuw die snelle beginriff te horen krijgen. Producer Erik Rutan, met wie de band al eerder heeft samengewerkt, houdt alles in balans en verzorgt een gitaargeluid dat sterker en meer aanwezig is dan op hun vorige album. 

Deze single is alvast een voorproefje van Violence Unimagined, de nieuwe Cannibal Corpse plaat die verschijnt op 16 april.  

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Trivium - "In The Court Of The Dragon"

Trivium is een metalband die niet in een subgenre valt te steken. Matt Heafy (die deze week nog positief testte op corona)…
AlbumsRecensies

Psychic Hit – Solutio (★★½): Middelmatige soundtrack voor psychedelische B-film

Na een demo uit 2018 brengt de Amerikaanse hardrock en proto-metal band Psychic Hit met Solutio hun debuut op de markt. Proto-metal…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Gojira - Fortitude (★★★★½): Georkestreerde muzikale verslaving

Een geoliede machine. Met deze woorden zou deze review zomaar kunnen stoppen. Dat doen we natuurlijk niet, want een machine doet misschien…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.