Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cannibal Corpse – “Inhumane Harvest”

Cannibal Corpse is een van de meest gerespecteerde bands in de metalwereld. In 1990 verschenen ze voor het eerst op het toneel met Eaten Back to Life. Een opmerkelijk debuut, zeker omdat het verboden werd in Duitsland. Met veertien albums op hun naam hebben de deathmetal koningen niets meer te bewijzen, maar ze denken nog niet aan stoppen. Drie jaar na de uitgave van hun laatste plaat, Red Before Black, zitten ze alweer in de studio, klaar om onze nekwervels nog eens goed te testen.

“Inhumane Harvest” is een nummer dat onze aandacht afdwingt. Een pluspunt, want hoewel Cannibal Corpse altijd consequent en kwalitatief klinkt, missen we de laatste jaren de onverwachte wendingen die hun muziek zo interessant maken. De nieuwe single begint met een pijlsnelle riff die ondersteund wordt door woelige slaggitaar. Drummer Paul Mazurkiewicz speelt nog snel enkele agressieve fill-ins voordat zanger ‘Corpsegrinder’ zijn intrede maakt. Dat doet hij met, jawel, indrukwekkend gebrul over organen. Het tussenstuk is trager, zwaarder en bezorgt ons maar liefst twee gitaarsolo’s alvorens we opnieuw die snelle beginriff te horen krijgen. Producer Erik Rutan, met wie de band al eerder heeft samengewerkt, houdt alles in balans en verzorgt een gitaargeluid dat sterker en meer aanwezig is dan op hun vorige album. 

Deze single is alvast een voorproefje van Violence Unimagined, de nieuwe Cannibal Corpse plaat die verschijnt op 16 april.  

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify

42 posts

About author
Donda > CLB
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Straight to the Bar - "The Enemy"

Voor fans van onversneden en gedurfde muziek is Straight to the Bar een essentiële toevoeging aan je playlist. Ondanks hun muzikale erfenis…
InstagramLiveRecensies

BABYMETAL @ Ancienne Belgique (AB): Allemaal deel van de metalverse

Nadat de Japanse wervelwind BABYMETAL begin dit jaar The Other One op de wereld losliet, mocht de band het voorprogramma van Sabaton verzorgen….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Judas Priest - "Trial By Fire"

Noem metalbands die invloedrijker waren dan Judas Priest: je kan geen hand voltellen, misschien kom je zelfs aan geen enkele vinger. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.