Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single black midi – “Sweater”

© Dan Kendall

black midi lost nog eens nieuw materiaal met “Sweater”, een nummer dat samen Dan Carey ontstond bij het maken van Schlagenheim. Wat voor hen begon in de kleine (legendarische) venue Windmill Brixton in London, is ondertussen uitgegroeid tot een van de grootste hypes in de muziekindustrie. Een geniale debuutplaat zette het Londonse viertal definitief op de kaart. black midi heeft de afgelopen drie jaar ook een serieuze livereputatie kunnen opbouwen en dat bewezen ze onlangs nog in een uitverkochte Beursschouwburg. De kans is groot dat ze deze zomer nog eens ons land aandoen, want de band kondigde onlangs aan op Best Kept Secret te spelen.

“Sweater” is weer een geweldig voorbeeld van waarom we allemaal van black midi houden. Het onvoorspelbare in de muziek zorgt weer voor een knotsgek nummer, waar het onbetwistbare talent van die vier heerlijk naar voor komt. “Sweater” duurt welgeteld elf minuten en 29 seconden en die zijn weer de moeite. In de eerste vijf minuten gebeurt er niet al te veel, maar oninteressant is het niet. Na vijf minuten komt er schwung in de zaak en wordt het al wat complexer. De band experimenteert erop los en laat hun creatieve zelf helemaal gaan. Soms dreigt het net iets te wazig en te chaotisch worden, maar toch merk je dat ze een zeker concept in hun hoofd hebben. Verveling zal bij ons nooit opkomen bij het beluisteren van black midi, en zijn vooral benieuwd naar welke straffe stoten ze nog in huis hebben voor de komende jaren.

Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1815 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle O. - "OGO"

Onvindbaarder zal het wellicht niet worden. Het nieuwste kindje van het Speedy Wundergroundlabel heet O. en mocht al op tournee met onder…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single slowthai - "i know nothing"

Er zijn maar weinig hedendaagse artiesten die zich zo graag in een bad vol controverse baden als slowthai. De Britse rapper, afkomstig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.