Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mannequin Pussy – “Control”

©phobymo

Wij herinneren ons nog levendig de passage van Mannequin Pussy van 10 november 2019 op Sonic City, een van de laatste festivals op Belgische bodem. Toen toerde de Amerikaanse band in het teken van haar derde album Patience, waar ze een dynamische versie van punk etaleren, met destillaten uit shoegaze, grunge en slackerpop. Denk aan L7, maar met de finesse en stem van Julien Baker. Het leverde de Philadelphiërs voor even genoeg lof en naamsbekendheid op om full-time muzikant te zijn. Maar corona gooide natuurlijk roet in het eten. Een van de gitaristen besliste zelfs de strijdbijl definitief te begraven.

Sinds kort gaat de band dus verder als trio. De resterende leden vonden blijkbaar dat ze gewoon iets moesten opnemen om de tijd te doden en uit deze impulsieve sessies is een ep geboren. Perfect komt op 21 mei uit via het onafhankelijke label Epitaph. Hoewel deze spontane techniek nieuw is voor Mannequin Pussy, ligt het eerste resultaat “Control” erg in de lijn van hits zoals “Drunk II”. Minder gitaren betekent weliswaar meer standaard indierock en minder leadaccenten, maar de progressie en emotie zit er zeker nog in. Zangeres Marisa Dabice verzet in een zelf geregisseerde video haar gedachten over de lockdown en isolatie. Benieuwd wat ze de komende twee maanden nog lossen!

Facebook / Instagram / Website / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

177 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2024 (Festivaldag 1): Kleur bekennen

Begin juni wordt in Nederland naar goede gewoonte Best Kept Secret gehouden. Met een aangenaam zonnetje kon het festival kort na de…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook The Kills, Pommelien Thijs, Miles Kane, Dimension en meer naar Pukkelpop 2024!

Aan een ongezien recordtempo vlogen de Pukkelpop-tickets begin deze maand de deur uit. Het mag duidelijk wezen dat het festival op de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Mannequin Pussy - I Got Heaven (★★★½): Een kokende pot van pop en punk

Met een rauwe en ongepolijste energie die doordringt tot in de diepste vezels van je ziel, heeft Mannequin Pussy uit Philadelphia een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.