Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Quivers – “Gutters Of Love”

© Kieran Sullivan

Het Australische Quivers lijkt de lockdown uiterst productief door te komen. Na hun debuutalbum We’ll Go Riding On The Hearses uit 2018, verscheen er eerder dit jaar al een integrale coverversie van het legendarische R.E.M. album Out Of Time. Vandaag komt de band alweer met de single “Gutters of Love”. Het is een voorproefje voor het nieuwe album dat later dit voorjaar hoort te verschijnen. Dit keer wel weer van eigen hand. Op de nieuwe single gaan ze verder met waar ze op hun eerste plaat mee waren begonnen: het maken van tekstgeoriënteerde gitaarpop. Maar vooral het tekstgedeelte zorgt bij ons voor gemengde gevoelens.

Voornamelijk het begin van het nummer is de oorzaak van de negatieve zijde van deze gemengde gevoelens. Dit komt hoofdzakelijk door het simpele gitaar- en slagwerk. Daarnaast kan de zang ons allesbehalve overtuigen. Juist de zin waarop de titel is gebaseerd klinkt tamelijk afgezaagd. Het omslagpunt komt zodra het eerste instrumentale gedeelte klinkt. Inclusief pakkende synthriff. Hier lijkt het nummer dan ook, zoals de zon op een bewolkte dag, door te breken. Dit stuk wordt opgevolgd door een (bij eerste gehoor) onwennig klinkend moment, waarin het tempo bewust naar beneden wordt geschroefd. Door een prettige opbouw in de instrumentatie, met een erg fijne baslijn, neemt de energie vervolgens weer toe. Dat de Australiërs niet afsluiten met een climax, kan wel eens te wijten zijn aan het feit dat ze tekst boven melodie kiezen. Zo sluit het nummer ook af met een nietszeggend couplet.

Al met al is het uiteindelijk wel een plezierig klinkende single, wat voornamelijk komt door de instrumentatie en de samenzang. Een belangrijk en prettig aspect in het liedje is namelijk het bescheiden achtergrondkoortje, welke gevormd is door de twee dames en twee heren van de formatie. Er zijn in ieder geval genoeg interessante onderdelen te horen in de single. In “Gutters Of Love” zit dan ook meer dan genoeg potentie. Zeker wanneer de clichématige tekst en diens melodielijnen buiten beschouwing gelaten worden.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

21 posts

About author
Trommels, trommels en nog eens trommels.
Articles
Related posts
Albums

The Wombats - Beautiful People Will Ruin Your Life (★★★½): Dansen in je onderbroek op de tafel

Beter kan het weekend niet beginnen! De jongens van The Wombats hebben alles uit de kast gehaald om ons omver te blazen…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Nico Yaryan

Nico Yaryan speelde ooit drum bij Hanni El Khatib, nu is hij een solo-project gestart. Het verhaal van de man zit complex…
Ontdekkingen van "Den Beir"Vragen van "Den Beir"

Albumtip + Vragen van "Den Beir": Static In Verona

Static in Verona is the work of Rob Merz from Chicago. A real one-man band, although you can’t hear it. He plays…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.