Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Sorry – “Cigarette Packet” & “Separate”

We moeten het je niet meer vertellen dat postpunkbands meestal geen gras laten groeien over hun flow aan releases. Ook Sorry volgt die creatieve lijn met vandaag twee nieuwe singles. “Cigarette Packet” en “Separate” komen er een jaar na de release van debuutalbum 925. Dat album werd overal goed ontvangen en in normale tijden zouden we Sorry overal live aan het werk gezien hebben, maar in de plaats daarvan werd er nieuwe muziek opgenomen. “Cigarette Packet” en “Separate” zijn daar het eerste resultaat van.

Beide nummers zijn meer elektronisch georiënteerd, waar vooral “Separate” het elektronische genre volledig overneemt. Dat is dan weer te wijten aan de manier waarop er in de lockdown werd gewerkt, maar het doet geen oneer aan de muziek van Sorry. “Separate” doet wat denken aan Let’s Eat Grandma door de experimentele synths, maar krijgt door de dissonante gitaarklanken toch een duister randje. “Cigarette Packet” is dan weer meer catchy door de snelheid waarmee deze song passeert. De vocals van Asha Lorenz zorgen voor een dromerig randje en zo ben je al snel aan het dansen, en je hoeft je daar niet voor te excuseren.

Facebook / Instagram


Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3170 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Sorry – 925 (★★★½): Geen excuses nodig

We hebben er lang op moeten wachten, maar 925 mag er wezen. Het begon allemaal twee en half jaar geleden, toen Sorry…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sorry - “Snakes”

Toen wij de Britten van Sorry een paar maanden geleden bezig zagen op Eurosonic 2020, waren we meteen verkocht. Hoewel de band…
LiveRecensies

Eurosonic 2020 (Dag 1): Neusje van de Europese zalm

Er is enorm veel muzikaal talent in Europa, maar een groot deel daarvan blijft onder de radar. Om artiesten een kans te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.