Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Regressive Left – “Take The Hit”

© Luis Kramer

Wie Regressive Left opzoekt, komt al snel op verwarrende pagina’s over politicologie terecht. Contra-extremisme-activist Maajid Nawaz introduceerde de term om een deel van het politiek spectrum aan te duiden dat in naam van tolerantie intolerantie tolereert. Wij weten niet wat de band Regressive Left daarvan vindt, maar ze klinken in elk geval slim genoeg om met de paradox van Karl Popper vertrouwd te zijn. Hun tweede single “Take The Hit” is een heerlijke combinatie van postpunk en krautrock. Het onhandige genie van David Byrne weerklinkt heerlijk in hun korte, maar boeiende repertoire.

Gooi de synthdisco van DEVO en het stekelige sociaal schrijverschap van Gang of Four in de mix en je krijgt een formule waarmee succes bijna gegarandeerd is in de new wave indie scene. Met lijnen als ‘Who stopped the rain? I question everything’ vergelijkt de band de neoliberale economische maalstroom met The Truman Show. Het doet terecht denken aan Talking Heads’ “Once In A Lifetime“. De Londeners gaan echter nog een stapje verder: ‘so default on the mortgages and default on the contracts’. Dit Londense trio urineert waarschijnlijk op het graf van Margaret Tatcher. Het nummer is nog geen meesterwerk, maar wel een goede generale repetitie voor een nieuwe new wave-revival. Wij staan voor een dilemma of we nu moeten dansen of relschoppen. Waarschijnlijk doet Regressive Left beide tegelijk, wat we wel eens live willen meemaken!

Facebook / Instagram / Bandcamp

124 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Regressive Left - "Bad Faith"

Regressive Left is vast een van de minst bekende artiesten die vorig jaar onze lijst van beste singles mocht vervoegen. De bandnaam…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…
LiveRecensies

Sonic City 2021 (Dag 1): De kater van 2020 in één dag doorgespoeld

2020 mag tot nog toe ‘de ontgoocheling van de eeuw’ genoemd worden. Naast het tijdelijke tekort aan toiletpaper, de bedreiging van de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.