Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Regressive Left – “Bad Faith”

© Luis Kramer

Regressive Left is vast een van de minst bekende artiesten die vorig jaar onze lijst van beste singles mocht vervoegen. De bandnaam verwijst naar bepaalde linkse activisten die in naam van tolerantie intolerantie tolereren. De thematiek van het trio is dan ook steevast politiek, al houden ze de instrumentatie lekker luchtig. We waren erg onder de indruk van het anarchistische “Take The Hit“, maar ondertussen zitten we al aan nummer vier. De Britten brengen op 15 juli debuut-ep On The Wrong Side Of History uit, waarvan “Bad Faith” de eerste single is. De experimenteel industriele act Mandy, Indiana uit Manchester vervult hier overigens een gastrol, in het Frans dan nog. Met twintig keer meer luisteraars heeft de frontvrouw toch al een iets breder publiek. Een mooie geste dus.

Nog steeds put Regressive Left uit de eindeloze voorraden die newwave en synthpop heten. “Bad Faith” is geestige dancepunk met een hoofdriff van synths en hoekige accenten van gitaar en koebel. Deze instrumenten zitten allemaal wat in elkaars register, waardoor ze niet zo veel impact hebben als de lage baslijn en hoge effecten op “Take The Hit”. Echter kan je met de eigenzinnige teksten van David Byrne en de handige productie à la LCD Soundsystem niet veel verkeerd doen. Ook lijkt de outro ons een gemiste kans, die eerder traag lijkt te ontrafelen dan te ontploffen. Simon Tyrie gaf aan dat het nummer gaat over de eindeloze beschuldigingen op sociale media, die ons vooral bitter en verdeeld maken. Wij zijn helemaal niet verbitterd over deze single, al moeten we nog even afwachten om de prijzenkast opnieuw voor Tyrie te openen.

Ook voor een tour buiten het Verenigd Koninkrijk zal het helaas nog even wachten zijn.

Facebook / Instagram / Bandcamp

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

124 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Related posts
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…
LiveRecensies

Sonic City 2021 (Dag 1): De kater van 2020 in één dag doorgespoeld

2020 mag tot nog toe ‘de ontgoocheling van de eeuw’ genoemd worden. Naast het tijdelijke tekort aan toiletpaper, de bedreiging van de…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Regressive Left - "Take The Hit"

Wie Regressive Left opzoekt, komt al snel op verwarrende pagina’s over politicologie terecht. Contra-extremisme-activist Maajid Nawaz introduceerde de term om een deel van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.