Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hiatus Kaiyote – “Get Sun” (feat. Arthur Verocai)

© Tré Koch

De naam Hiatus Kaiyote doet misschien niet direct een belletje rinkelen bij het grote publiek, maar voor de meerwaardezoekers is deze groep goud waard. De Australiërs verbaasden in 2013 vriend en vijand met een debuut dat we misschien best als ‘future soul’ kunnen beschrijven. Een mix van funk en jazz gehuld in een elektronisch jasje, met als kers op de taart de heerlijke stem van Nai Palm waar we nooit genoeg van krijgen. Wat later volgde een tweede langspeler, maar ondertussen is het al bijna vijf jaar geleden dat we nieuw werk voorgeschoteld kregen. De vertraging had waarschijnlijk veel te maken met de strijd die de frontvrouw tegen borstkanker vocht én won! Op de sociale media kregen we al meerdere knipogen naar verse muziek en vandaag worden we dan eindelijk aangenaam verrast met een splinternieuwe single.

Voor hun nieuwe worp werkte het viertal samen met de Braziliaanse producer Arthur Verocai. “Get Sun” voldoet aan alle eisen van een typisch Hiatus Kaiyote-nummer: complexe akkoorden, interessante ritmes en talrijke harmonieën van Palms warme stem. De aanstekelijke energie druipt ervan af. Ook horen we voor het eerst een blazersensemble en zelfs strijkers. Er is zoveel gaande in het nummer, dat we niet weten waar onze aandacht op te vestigen; meerdere keren beluisteren is dus de boodschap. De outro met gekke geluiden laat ons met een goed gevoel achter. We kijken alvast reikhalzend uit naar het aangekondigde album.

Mood Valiant verschijnt op 25 juni.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Vragen van "Den Beir"

Vragen van "Den Beir" - Pavlove

Pavlove is een indie pop – psych rock band uit Aalst/Gent. Reina en Fabian Rasti die met 3 vrienden (Daan Van Isterdael,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.