Vragen van "Den Beir"

Vragen van “Den Beir” – Pavlove

Pavlove is een indie pop – psych rock band uit Aalst/Gent. Reina en Fabian Rasti die met 3 vrienden (Daan Van Isterdael, Helena Mayorga-Paredes en Tars Van Der Vaerent) het podium delen en de wereld willen genezen met muziek. Ze werden geselecteerd voor De Nieuwe Lichting 2017 en speelden reeds in de Charlatan, De Vooruit, Cinema, Indies Keeping Secrets, …

In het najaar van 2016 brachten ze hun debuutsingle en videoclip ‘Because Of You’ uit. Nu lieten ze hun eerste, gelijknamige EP op de wereld los. Gemixed en geproduced door Tobie Speleman, gemastered door Brian Lucey (Arctic Monkeys, Black Keys, …). In het voorjaar van 2017 staat een tweede single release op de agenda, dus hou ze zeker in het oog/oor!

Liefde moedigen wij alleen maar aan, dus stelden we de band enkele vragen.

Wat is je favoriete nummer?

Reina: Een all time favorite heb ik niet echt want daarvoor is er al teveel goede muziek gemaakt! Momenteel denk ik “New Person, Same Old Mistakes” – Tame Impala, voornamelijk door de bridge (that bass though).

Wat is het perfecte nummer voor een roadtrip?

Fabian: Waarschijnlijk “Sacred Sands” van Allah-Las. Desert rock vind ik eigenlijk het beste genre voor roadtrips omdat je zowel rust als escapisme kan voelen in de klank van de gitaren.

Op welk nummer maak je graag schoon?

Reina: Dan moet het vooruit gaan haha, dus “By Fire” van Hiatus Kaiyote. De flow en de ritmes in dat nummer, daar kun je niet van stilzitten. Oh of Led Zep – Immigrant song. Die rif! Goeie vibe!

Wat is het perfecte nummer om mee wakker te worden?

Fabian: Ik gebruik geen muziek meer om wakker te worden uit schrik dat ik de nummers beu zou worden. Maar als ik moet kiezen, dan zou het bv. “Necessary Evil” van Unknown Mortal Orchestra zijn. Het is een rustige song met een zeer aangename en originele productie. Zeker checken!

Wie is jullie favoriete artiest uit je thuisstad?

Reina: Aalstje kent een paar toppers, maar ik denk Intergalactic Lovers. Lara (Chedraoui) heeft echt zo’n uitgesproken stemtimbre, zo schoon! Als ze zingt, krijg je echt het gevoel dat ze tegen jou persoonlijk bezig is en dat vind ik een kwaliteit die je als artiest onderscheidt van de rest.

Welke artiest is underrated en wie is overrated?

Fabian: Fabian: De Nederlandse artiest Jacco Gardner is volgens mij nogal underrated. Zijn sounds en songs doen denken aan early Pink Floyd (hij is ook sterk beïnvloed door Syd Barrett). “Clear The Air” is een goed nummer om mee te beginnen! En goh overrated, geen specifieke artiesten, maar wel de meeste elektronische afgelikte formulepop die je vaak op de radio hoort. It lacks soul man.

Als je voor één dag een artiest zou kunnen zijn, wie zou dat zijn?

Fabian: Mac Demarco. Hands down. Er zijn weinig artiesten die zo een toegewijde fanbase hebben als hij. Het is ook opvallend dat de energie bij zijn optredens ongelofelijk groot is. In de indie scene is hij erg bekend, maar gedraagt er zich niet naar. Mac is erg down to earth, gaat na zijn optredens vaak met zijn publiek tijd doorbrengen en heeft zo goed als een eigen muziekgenre ontwikkeld. Niet veel artiesten kunnen dit zeggen, toch?

Wat is het beste nummer om bij te vrijen? (iemand mee uit te vragen?) Ooit al eens gebruikt?

Reina: “Wicked Game” van Chris Isaak! Of “Anemone” van Brian Jonestown Massacre. Of “Breathe” van Pink Floyd! Of “Since I’ve Been Loving You” van Led Zeppelin. En nee hoor, gewoon van horen zeggen (wow dit wordt gênant!).

Wat is de mooiste songtekst die je ooit hebt gehoord?

Reina: “I Want You” van Elvis Costello is zo pijnlijk schoon.

Op welke plaats zou je ooit een concert willen spelen?

Fabian: Grotere festivals zoals Pitchfork festival, Dour of Primavera Sound. Maar unieke locaties lijken mij ook nice, zoals Pink Floyd bv. in het amfitheater van Pompeii (maar dan liefst met publiek, haha) of hun optreden in Venetië in 1989.

In de lucht optreden lijkt ook wel leuk, op een podium dat zich in de lucht bevind, dat zou pas nice zijn.

Extra vraag Belgische Bands:

Van waar komt de wetenschappelijke naam voor de band?

Pavlove was een Russische psycholoog die experimenteerde met conditionering. Wij willen iets gelijkaardigs doen met onze muziek, met de focus op l’amour. Vandaar het extra ‘e’-tje in onze naam.

Je vindt Pavlove hier: Facebook / Bandcamp

3655 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Unknown Mortal Orchestra, Waxahatchee, Bazart en nog drie nieuwe namen voor Cactusfestival!

We zouden het haast niet voor mogelijk achten, maar Bazart heeft nog nooit eerder op Cactusfestival gestaan. En daar komt binnenkort verandering…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Don Toliver - "Bandit"

Is er iemand in hiphopland met betere hooks dan Don Toliver? Het zullen er in elk geval niet veel zijn, want de…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Live /s Live kondigt Sheryl Crow, Passenger en meer aan!

Live /s Live is een relatief nieuw festival in ons landschap, dat dit jaar voor de derde keer plaatsvindt en dat voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.