Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single MEK – “go south now” (feat. Rosa Butsi)

© Frederik Van Melle

MEK is het soloproject van Gentenaar Koen Meirlaen. In 2017 verscheen er “breathe” in samenwerking met Wanthanee (finalist De Nieuwe Lichting 2016) die goed presteerde op de radiofrequenties. Hoewel er nog enkele singles volgden, werd het al snel vrijwel stil rond MEK. Vandaag is hij er weer om die stilte te verbreken met een wel heel bekorend nummer. Een zachte gitaargetokkel doet ons wegdromen van een andere wereld.

Ditmaal wordt er samen met Rosa Butsi, alias Roos Denayer, gewerkt. Deze jonge singer-songwriter won vorig jaar Sound Track en is momenteel ook artiest in residentie in het Depot. Met haar lieflijke muziek gehuld in een jazzy jasje wist ze ons alvast te charmeren op debuutep Circle One. Het verrast ons dan ook niet dat haar bijdrage op “go south now” een grote meerwaarde is.

MEK is een doe-het-zelver met een grote voorliefde voor eenvoud. Slechts twee gitaren en twee stemmen vatten de essentie van een fragiel nummer op sublieme wijze. Maar wat voor stemmen ook: Roos’ feeërieke, maar doordringende stem in combinatie met Koens zachte stem dansen een mooi duet. Laat dat nog eens gepaard gaan met een videoclip in een prachtig landschap en we vergeten even onze zorgen.

Facebook/Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Maria Mena - "It Was Love"

Op het gebied van zachte luisterpop heeft de Noorse Maria Mena nooit tekortgeschoten. Al zeven platen lang doet ze waar ze goed…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nick Mulvey - "A Prayer of My Own"

Op zijn nieuwste album New Mythology is het nog even wachten, maar Nick Mulvey loste hiervan wel reeds zijn tweede single. Voor…
LiveRecensies

Douglas Firs @ De Roma: Warme compagnon voor prille lenteavonden

Was het een ietwat frisse lenteavond in Antwerpen of een warme zomeravond ergens op een broeierige weide waar de zon haar laatste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.