Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single MEK – “go south now” (feat. Rosa Butsi)

© Frederik Van Melle

MEK is het soloproject van Gentenaar Koen Meirlaen. In 2017 verscheen er “breathe” in samenwerking met Wanthanee (finalist De Nieuwe Lichting 2016) die goed presteerde op de radiofrequenties. Hoewel er nog enkele singles volgden, werd het al snel vrijwel stil rond MEK. Vandaag is hij er weer om die stilte te verbreken met een wel heel bekorend nummer. Een zachte gitaargetokkel doet ons wegdromen van een andere wereld.

Ditmaal wordt er samen met Rosa Butsi, alias Roos Denayer, gewerkt. Deze jonge singer-songwriter won vorig jaar Sound Track en is momenteel ook artiest in residentie in het Depot. Met haar lieflijke muziek gehuld in een jazzy jasje wist ze ons alvast te charmeren op debuutep Circle One. Het verrast ons dan ook niet dat haar bijdrage op “go south now” een grote meerwaarde is.

MEK is een doe-het-zelver met een grote voorliefde voor eenvoud. Slechts twee gitaren en twee stemmen vatten de essentie van een fragiel nummer op sublieme wijze. Maar wat voor stemmen ook: Roos’ feeërieke, maar doordringende stem in combinatie met Koens zachte stem dansen een mooi duet. Laat dat nog eens gepaard gaan met een videoclip in een prachtig landschap en we vergeten even onze zorgen.

Facebook/Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ryan Adams – "Do Not Disturb"

De Amerikaanse muzikant en dichter Ryan Adams heeft met Do Not Disturb een nieuw liedje uitgebracht. Ryan Adams draait al een tijdje…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Sven Ross - ''Heart Against The Rocks''

Wie jarig is trakteert, moet Sven Ross hebben gedacht. En niet zomaar een traktatie. Op z’n verjaardag deelde de in Amsterdam gevestigde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bertolf - "Back to the Garden"

De Nederlandse singer-songwriter Bertolf Lentink tourde met Her Majesty (een all-starcoverband) door Nederland, totdat de corona-epidemie daar een eind aan maakte. Hij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.