Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single MEK ft. Wanthanee – “Breathe”

© Tim Schelstraete

Wat gebeurt er als je de twee fragiele nachtegalen MEK en Wanthanee tot een duet samenvoegt? Wel, dan krijg je dit bloedmooie sprookje, “Breathe” genaamd.

MEK (aka Koen Meirlaen) draaide vorig jaar met zijn single “See the Silence” maar liefst 15 weken mee op Radio 1. Sindsdien bleef de artiest echter wat onder de radar in België. Nu is hij helemaal terug, en deze nieuwe zou wel eens de grote lancering kunnen betekenen, als je het ons vraagt. De Gentenaar ging voor “Breathe” de samenwerking aan met de Nieuwe Lichting finaliste, Wanthanee. Zij leende op deze niet alleen haar stem van goud, maar verzorgde ook de viool.

Combineer haar nachtegalenstem, met de zachte, rokerige stem van Koen Meirlaen, voeg daarbij nog wat toetsen van viool en piano en je krijgt het wondermooie “Breathe”. Het nummer gaat heel puur van start met zuiver piano-geluid en Koens fragiele stem. Wanneer Wanthanee inpikt kan het wegdromen helemaal beginnen. In het refrein gaat de single een versnelling omhoog en maken de strijkers hun intrede. Een falsetto intermezzo van de Nieuwe Lichting finaliste maakt het sprookje compleet.

Leuk weetje: De drums werden opgenomen in een turnzaal (ja, je leest het goed, een turnzaal) omwille van zijn warme, unieke akoestiek.

© Tim Schelstraete

Vanaf 10 mei is nummer overal beschikbaar, maar valt ook nu al te beluisteren op YouTube voor wie meteen wil gaan wegdromen.

Facebook / Soundcloud / Youtube

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Sam De Nef - Lonely Day, Crowded Year (★★★★): Nostalgische melancholiek

Sam De Nef is geen onbekend gezicht in muzikaal Vlaanderen. De surfrockgroep Danny Blue and the Old Socks – waar De Nef…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Tigers Jaw - I Won't Care How You Remember Me (★★★★): Een universele boodschap in een warm jasje

Vier jaar na hun vorige plaat, spin, komt poppunk act Tigers Jaw met hun zeer geanticipeerde zesde langspeler. I Won’t Care How…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ashe & FINNEAS - "Till Forever Falls Apart"

Finneas en Ashe hebben de handen weer in elkaar geslagen en het resultaat is een prachtig duet over de liefde. De twee…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.