Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rosa Butsi – “Magenta”

Het is een muzikaal vruchtbaar jaar geweest voor het jonge talent Roos Denayer, jazzartiest en singer-songwriter. Onder haar artiestennaam Rosa Butsi, waarmee ze sinds haar overwinning op Sound Track 2020 haar Hongaarse grootmoeder eert, mocht ze al eerder aanschuiven in het voorprogramma van onder andere Black Sea Dahu en Douglas Firs (waarvan ze ondertussen ook deel uitmaakt) en stond ze meerdere keren op een podium te schitteren. Bovendien dook ze dit jaar de studio in om, na haar ep Circle One, haar eerste echte studio-album op te nemen. Met haar nieuwe muziek lijkt Rosa Butsi het vertrouwde pad van intieme, pure, maar ritmische jazznummers te blijven volgen. We kregen onlangs al het emotionele pianonummer “Marigold” te horen en nu blijkt de nieuwe single “Magenta” meer van dat moois te zijn, weliswaar in een ander jasje.

“Magenta” is een liedje dat mooier wordt bij elke luisterbeurt. Het nummer opent meteen, zonder opbouw, met een percussie (Jordi Geuens) en een baslijn (Trui Amerlinck) die als zoete honing klinken. Daar komt dan de zachte, warme zangstem van Roos bij. Het refrein klinkt verrassend vrolijk, meezingbaar en catchy. Niet meteen eigenschappen die we associëren met Rosa Butsi, maar het is misschien ook wel eens leuk om wat lichter materiaal van haar te horen. De achtergrondzang op het refrein zorgt dan ook voor een opgewekt gevoel. Tijdens de instrumentale delen staan de percussie en bas centraal en is het vrijwel onmogelijk om niet mee te schudden op het ritme. We kijken daarom reikhalzend uit naar de liveversie van dit nummer, omdat we weten hoe Roos’ stem een nummer kan dragen tot een ervaring die een studioversie niet kan evenaren. Ingebouwd in een intieme set kan “Magenta” niet anders dan het publiek aan het dansen krijgen.

Rosa Butsi staat op 9 november als het voorprogramma van Black Sea Dahu in een uitverkochte AB in Brussel.

Facebook / Instagram

 

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

Related posts
LiveRecensies

Douglas Firs @ De Roma: Warme compagnon voor prille lenteavonden

Was het een ietwat frisse lenteavond in Antwerpen of een warme zomeravond ergens op een broeierige weide waar de zon haar laatste…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single MEK - "go south now" (feat. Rosa Butsi)

MEK is het soloproject van Gentenaar Koen Meirlaen. In 2017 verscheen er “breathe” in samenwerking met Wanthanee (finalist De Nieuwe Lichting 2016)…
AlbumsRecensies

Rosa Butsi - Circle One (★★★★): Schitteren in eenvoud

Rosa Butsi, het nieuwe muzikale alter ego van jazzsinger-songwriter Roos Denayer, brengt haar debuut-ep uit. Roos heeft ervoor gekozen om voortaan de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.