Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tony Allen – “Cosmosis” (feat. Skepta & Ben Okri)

Vorig jaar moesten we afscheid nemen van de legendarische afrobeatdrummer Tony Allen, maar gelukkig is zijn muzikale exploot nog niet ten einde. Op 30 april verschijnt namelijk een postuum album, There Is No End. Op de mooie lijst met gastbijdragers staan onder andere Sampa the Great, Danny Brown en Lava La Rue. De plaat zou dan ook dienen als platform voor nieuwe rappers om door te breken: de al opgenomen beats van Tony Allen werden afgewerkt door de artiesten die hij in gedachten had. Op “Cosmosis”, de eerste single, krijgen we Skepta en Ben Okri te horen. Damon Albarn vervolledigt met zijn productie een mooie line-up, die resulteert in een minstens even mooi liedje.

“Cosmosis” weerspiegelt alles waar Tony Allen voor stond. Zijn funky drumspel bevindt zich op de voorgrond, maar ook de lekkere grooves en het herkenbare afrobeatgeluid blijven aanwezig. De gastbijdragen verzorgen beide ook een meerwaarde: Ben Okri verkondigt op de melodie een soort van boodschap, waarna Skepta zijn herkenbare flow door het nummer laat gaan. De invloed van Albarn is eveneens duidelijk hoorbaar, want “Cosmosis” bezit de leuke catchy vibes die een Gorillaznummer meestal heeft. Tony Allen zal goedkeurend knikken als hij dit kan horen vanuit het hiernamaals; heerlijke single.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3135 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Damon Albarn - "Particles"

Soms vragen we ons af waar Damon Albarn de tijd nog vindt om te slapen. De Brit bracht vorige week nog met Meanwhile…
AlbumsRecensies

Gorillaz - Meanwhile (★★½): Wachten, wachten, wachten

Je kent ze wel, Gorillaz, de bekendste virtuele band ter wereld. Sinds het begin van de jaren 2000 kruipt Blur-frontman Damon Albarn…
AlbumsRecensies

Skepta - All In (★★½): Zeer wisselvallig project

Skepta mag zichzelf kronen als een van de bekendste rappers van Groot-Brittannië. Binnen het grimegenre heeft hij al even zijn visitekaartje afgegeven,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.