Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tony Allen – “Cosmosis” (feat. Skepta & Ben Okri)

Vorig jaar moesten we afscheid nemen van de legendarische afrobeatdrummer Tony Allen, maar gelukkig is zijn muzikale exploot nog niet ten einde. Op 30 april verschijnt namelijk een postuum album, There Is No End. Op de mooie lijst met gastbijdragers staan onder andere Sampa the Great, Danny Brown en Lava La Rue. De plaat zou dan ook dienen als platform voor nieuwe rappers om door te breken: de al opgenomen beats van Tony Allen werden afgewerkt door de artiesten die hij in gedachten had. Op “Cosmosis”, de eerste single, krijgen we Skepta en Ben Okri te horen. Damon Albarn vervolledigt met zijn productie een mooie line-up, die resulteert in een minstens even mooi liedje.

“Cosmosis” weerspiegelt alles waar Tony Allen voor stond. Zijn funky drumspel bevindt zich op de voorgrond, maar ook de lekkere grooves en het herkenbare afrobeatgeluid blijven aanwezig. De gastbijdragen verzorgen beide ook een meerwaarde: Ben Okri verkondigt op de melodie een soort van boodschap, waarna Skepta zijn herkenbare flow door het nummer laat gaan. De invloed van Albarn is eveneens duidelijk hoorbaar, want “Cosmosis” bezit de leuke catchy vibes die een Gorillaznummer meestal heeft. Tony Allen zal goedkeurend knikken als hij dit kan horen vanuit het hiernamaals; heerlijke single.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3372 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mark Ronson, Damon Albarn & Wale - "Bird Calling"

Het gekste wat je vandaag zal horen, is misschien ook meteen het coolste. Er komt een gigantisch verzamelalbum aan, ten voordele van…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Nu Genea – Bar Mediterraneo (★★★★): Van de zee naar de strandbar en terug

We mogen weer genieten van een zomerse verzameling pareltjes van Nu Genea, een Napolitaans duo dat in 2016 een album dropte met…
InstagramLiveRecensies

Damon Albarn @ Bozar: Idyllische grandeur met een streepje absurditeit

Eindelijk. Na twee jaar wachten konden we Damon Albarn eindelijk aan het werk zien in Bozar. Waar zijn initieel bezoek in mei…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.