Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tony Allen – “Cosmosis” (feat. Skepta & Ben Okri)

Vorig jaar moesten we afscheid nemen van de legendarische afrobeatdrummer Tony Allen, maar gelukkig is zijn muzikale exploot nog niet ten einde. Op 30 april verschijnt namelijk een postuum album, There Is No End. Op de mooie lijst met gastbijdragers staan onder andere Sampa the Great, Danny Brown en Lava La Rue. De plaat zou dan ook dienen als platform voor nieuwe rappers om door te breken: de al opgenomen beats van Tony Allen werden afgewerkt door de artiesten die hij in gedachten had. Op “Cosmosis”, de eerste single, krijgen we Skepta en Ben Okri te horen. Damon Albarn vervolledigt met zijn productie een mooie line-up, die resulteert in een minstens even mooi liedje.

“Cosmosis” weerspiegelt alles waar Tony Allen voor stond. Zijn funky drumspel bevindt zich op de voorgrond, maar ook de lekkere grooves en het herkenbare afrobeatgeluid blijven aanwezig. De gastbijdragen verzorgen beide ook een meerwaarde: Ben Okri verkondigt op de melodie een soort van boodschap, waarna Skepta zijn herkenbare flow door het nummer laat gaan. De invloed van Albarn is eveneens duidelijk hoorbaar, want “Cosmosis” bezit de leuke catchy vibes die een Gorillaznummer meestal heeft. Tony Allen zal goedkeurend knikken als hij dit kan horen vanuit het hiernamaals; heerlijke single.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3699 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yannis & The Yaw - "Under The Strikes" (feat. Tony Allen)

Yannis Philippakis maakt al heel zijn leven furore als de energieke frontman van Foals, maar in de nasleep van de tour rond…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Yannis & The Yaw - "Walk Through Fire" (feat. Tony Allen)

Yannis & The Yaw is het nieuwe soloproject van Yannis Philippakis, al noemt hij dat zelf liever een creatief project. Voor de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skepta - "Gas Me Up (Diligent)"

Skepta kan je gerust bestempelen als een van de steunpilaren van de UK Rapscene. Als baanbreker beïnvloedde hij een hele hoop nakomelingen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.