banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Imagine Dragons – “Follow You” & “Cutthroat”

©CPU – Ymke Dirikx

The boys are back! Ondanks dat Imagine Dragons het in de eerste helft van het vorige decenium niet slecht deed, zijn Dan Reynolds en zijn bandleden nog populairder geworden sinds Evolve. Hun derde album bevat een hoop bekende nummers en zo galmt ‘Thunder, feel the thunder, lightning and the thunder‘ nog steeds met momenten door ons hoofd. Het succes leek in 2017 niet op te kunnen, maar ook het daaropvolgende jaar zat de groep niet stil. Iets meer dan een jaar na hun derde album bracht Imagine Dragons Origins uit en ook daar staan er enkele nummers op die tot het collectieve popgeheugen behoren.

Na enkele jaren met amper nieuwe muziek, worden we meteen terug in de watten gelegd met niet één, maar twee nieuwe singles! Al vrij snel is het duidelijk dat “Follow You” wellicht de zoveelste Imagine Dragons-hit gaat worden. Het liedje klinkt exact zoals je gewoon bent van de groep en door de herkenbare stem van Dan Reynolds voelt het nummer meteen vertrouwd aan. De eerste van de twee nieuwe singles is radiovriendelijk en door de catchy ‘lalalala’ blijft het ook aardig hangen. “Follow You” is niet het beste werk van Imagine Dragons, maar het is wel een aardige song.

Minder radiovriendelijk is single nummer twee. “Cutthroat” laat zich kenmerken door een zekere agressie. De harde pianoklanken en het geschreeuw zorgen ervoor dat dit lied opvalt en dan kan het twee kanten uitgaan. Ofwel voel je als luisteraar afkeer, ofwel is het een energieboost waarbij je kan meeschreeuwen. Met momenten lijkt het hier alsof Imagine Dragons gaat losbarsten, zoals Twenty One Pilots dat soms doet, maar Reynolds en co blijven toch braver dan het lijkt. Na enkele jaren afwezig te zijn is Imagine Dragons nu terug met twee aardige singles, maar op iets verrassends moeten we nog even wachten.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

804 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Imagine Dragons headliner van Rock Werchter en Pinkpop in 2022

Groot festivalnieuws rond Rock Werchter en Pinkpop bleef lang uit, maar de stilte wordt vandaag gebroken met een nieuwe aankondiging. De Amerikaanse…
AlbumsRecensies

Imagine Dragons – Mercury – Act I (★★): Buitenaards matig

‘Naar de sterren en daar voorbij’, moet Imagine Dragons gedacht hebben bij het opnemen van haar vijfde plaat, Mercury – Act I….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Imagine Dragons - "Wrecked"

Altijd als Imagine Dragons een nieuwe single uitbrengt, doet ons dat een beetje denken aan onze oude leraar Latijn. Niet dat hij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.