Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Imagine Dragons – “Thunder”

Na “Believer” is ook de tweede single voor het derde album van Imagine Dragons uitgekomen: “Thunder”. Dat begint heel ingetogen met vingergeknip, een ingetogen bas en een vertellende stem. Stilte voor de storm zou je verwachten, zeker omdat Imagine Dragons meestal opbouwt naar een climax in het refrein. Maar in hun lied “Thunder” kozen ze er net voor om dit niet te laten gebeuren. Geen slechte keuze, want ook al is de sfeerontploffing er niet, het is gewoon een chill nummer. Het refrein begint met een kinderlijke elektronische stem die ons nog eens herinnert hoe het lied ook alweer heet. Catchy, vrolijk en intrigerend.

“Thunder, feel the thunder, lightning and the thunder”, zware dondertonen helpen ons daarbij. De woordenschat van het refrein is op zijn zachts gezegd niet zo divers. Dat wordt wel goedgemaakt in de strofen. Zanger Dan Reynolds vertelt een heel persoonlijk verhaal. Hij wilt geen volger meer zijn zoals vroeger, maar toen hij in de klas zat droomde hij al van grootse dingen. “Now I’m smiling from the stage while you were clapping in the nose bleeds.” Wat dat schreeuwerige geluid op het einde, dat wat lijkt op olifantengeroep, er ineens doet, is voor ons wel een raadsel.

Een leuk, ontspannen nummer dus, maar blijft het in ons hoofd hangen? Dat niet. Gaat het live voor sfeer zorgen? Valt ook nog af te wachten.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

28 april 2017

About Author

Stien Verdick


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief