Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jorja Smith – “Addicted”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Ooit werkte ze als barista bij Starbucks, maar de tijden lijken inmiddels helemaal gekeerd voor de Britse r&b-zangeres. Na een virale hit op SoundCloud met “Blue Lights”, wist Jorja Smith wereldwijd heel wat harten te veroveren met haar debuutalbum Lost & Found. Sindsdien heeft de 23-jarige niet stilgezeten; zo was ze jarenlang op tour om de wereld te verblijden met haar muziek, zette ze haar schouders onder de BLM-beweging met “By Any Means” en werkte ze met onder meer Popcaan en Burna Boy samen. Met haar nieuwste single “Addicted” en een opgeschoonde Instagramfeed lijkt een nieuw tijdperk aangebroken voor de r&b-ster.

Op “Addicted” horen we een volwassen Smith zingen over hoe ze de volle aandacht van iemand verdient, maar diegene toch niet zo verslaafd is aan haar als gehoopt. ‘The hardest thing/ You are not addicted to me/ I’m the only thing you should need/ You should be addicted to me’, klinkt het in het refrein. Het nummer is subtiel op vele manieren en voelt daarom als een stille verslaving waarvan je je aanvankelijk helemaal niet bewust bent. De zachte, subtiele drums op de achtergrond vormen een mooi tapijtje voor de vocalen. Toch is het die zang die de hoofdrol speelt, want laten we eerlijk zijn: hoe mooi de productie achter de songs van Jorja Smith ook is, het is die krachtige, soulvolle stem die meteen je hart weet te veroveren. Met deze verslavende single weet de Britse alvast onze aandacht te wekken voor een tweede plaat.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jorja Smith - "Gone"

De Britse nachtegaal Jorja Smith evolueerde de afgelopen jaren van belofte naar headliner in spe. Dankzij haar weergaloos debuut Lost & Found…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sonder & Jorja Smith - "Nobody But You"

Het was ruime tijd stil rond Sonder, ofwel Brent Faiyah en producersduo Atu en Dpat, maar de laatste tijd krijgen we steeds…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Poppy Ajudha - "Weakness"

We kunnen al enkele jaren spreken over een vernieuwde Britse muziekscène, waarin genres zoals jazz, soul, r&b herontdekt worden. Culturen clashen en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.